ΔΙΑΦΟΡΑ

Μερομήνια: Τι δείχνουν για τον καιρό έως τον Αύγουστο – Οι εκτιμήσεις

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Πολλοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, υπάρχουν όμως άλλοι – ιδίως οι μετεωρολόγοι- που τα αμφισβητούν. Στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, παραθέτει τις εκτιμήσεις του για τον Μάιο , τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

πηγη enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button