ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ζουμερό και αρωματικό κέικ που δεν το πιστεύεις ότι είναι νηστίσιμο

Ζουμερό και αρωματικό κέικ που δεν το πιστεύεις ότι είναι νηστίσιμο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ταψάκι 26 εκ.
3 μεγάλες και ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
100 γρ.μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπέικιν
2 κ.σ τρούφα
1/2 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ
125 γρ.μαργαρίνη
4 κ.σ κακάο
6 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ νερό

Στο μίξερ χτυπάω για 3-5 λεπτά τη μαργαρίνη που πρέπει να είναι πολύ μαλακιά,με τη ζάχαρη.Προσθέτω το αλάτι,τη βανίλια,τον πολτό μπανάνας,την τρούφα,τα καρύδια και τέλος με μια σπάτουλα ρίχνω και ανακατεύω απαλά το αλεύρι που το έχω κοσκινήσει με τη σόδα και το μπέικιν. Δεν παραχτυπάω,απλά ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.

Αδειάζω το μίγμα στο βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα ταψάκι και ψήνω στους 175 αντιστάσεις πάνω κάτω για 30-40 λεπτά περίπου το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα για να μην παραψηθει και στεγνώσει! Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Για το γλασο βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύω συνέχεια μεχρι να λιώσουν και να γυαλίσει το μίγμα.Άν σας κάνει»σβολάκια»το μίγμα,περάστε το από ένα σουρωτήρι!Όσο κρυώνει το γλάσο πήζει.όταν κρυώσει περιχύνω το κέικ μου.

Εγώ το μοίρασα σε 2 ταψάκια ένα στρογγυλό 18 ε.και μια μικρούλα μακρόστενη φόρμα.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : bettyscuisine – Οι Λιχουδιές της Σόφης

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button