ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπαραστάθηκε σε θύμα έμφυλης βίας: «Πώς άντεξες τόσα χρόνια; Σήμερα σπάμε τη σιωπή»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών, συνομίλησε με μία γυναίκα η οποία έπεσε θύμα έμφυλης βίας.

Η γυναίκα του περιέγραψε τον Γολγοθά που τραβούσε μόνη της με τον κακοποιητή σύζυγό της, απέναντι στην ίδια και στα παιδιά τους. «Ο κακοποιητής πάντα θα φροντίσει να ρίξει το βάρος σ’ εσένα, στη γυναίκα, ότι «αυτή φταίει», ότι αυτός «δεν έχει κάνει τίποτα κακό». Είναι μία πλήρης αναστροφή ευθύνης αυτό το οποίο συμβαίνει» τόνισε ο πρωθυπουργός σε κάποια αποστροφή του.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξουν γυναίκες που θα δουν αυτό το οποίο κάνουμε μαζί και θα πάρουν το θάρρος να μιλήσουν». «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ταύτιση με άλλους ανθρώπους που έχουν περάσει από την ίδια διαδικασία -όσες φορές κι αν μιλήσουμε εμείς για την ιστορία μας, για το Panic Button, για τα συμβουλευτικά κέντρα, για το 15900-, κάποιες γυναίκες θα το δουν αυτό.

Και κάποιοι άντρες θα το δουν. Κάποιοι φίλοι θα το δουν. Κάποιοι συγγενείς θα το δουν. Και θα πούν: «Εδώ γίνεται»» πρόσθεσε και κατέληξε απευθυνόμενος στην γυναίκα-θύμα: «Ήταν πολύ γενναίο αυτό που έκανες. Πραγματικά σ’ ευχαριστώ».

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button