ΔΙΑΦΟΡΑ

5 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα λευκά αθλητικά παπούτσια

Τα αθλητικά παπούτσια είναι για πολλούς τα πιο χρήσιμα είδη στις ντουλάπες μας. Δυστυχώς, είναι σε όλους γνωστό ότι τα λευκά αθλητικά παπούτσια λερώνονται πολύ γρήγορα και ο καθαρισμός τους πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολος! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού των λευκών αθλητικών παπουτσιών θα είναι ο χρήσιμος οδηγός σας από εδώ και πέρα για να επαναφέρετε τα παπούτσια σας στην ίδια κατάσταση με την πρώτη μέρα.

Πώς να καθαρίσετε λευκά πάνινα παπούτσια

Δεν χρειάζεστε πολλά διαφορετικά υλικά για τον καθαρισμό λευκών αθλητικών παπουτσιών. Ανάλογα με το υλικό που είναι κατασκευασμένα τα παπούτσια σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύδι, μαγειρική σόδα, σαπούνι πιάτων ή οδοντόκρεμα. Αν και το λευκαντικό συνιστάται για παλιούς και δύσκολους λεκέδες, θα πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά λόγω της πιθανότητας κιτρινίσματος των παπουτσιών σας. Ακολουθούν τα υλικά και τα βήματα εφαρμογής που χρειάζεστε για να καθαρίσετε τα λευκά πάνινα παπούτσια στο σπίτι:

  • λευκό ξύδι
  • μαγειρική σόδα
  • σαπούνι για τα πιάτα
  • οδοντόκρεμα
  • οδοντόβουρτσα / βούρτσα
  • καθαρό πανί ή σφουγγάρι

Λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να αφαιρέσετε λεκέδες από τα λευκά σας πάνινα παπούτσια. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι να επιλέξετε έναν συνδυασμό λευκού ξυδιού και μαγειρικής σόδας. Πώς όμως θα καθαρίσετε τα πάνινα παπούτσια με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα;

Διαδικασία:

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα πανί ή μια βούρτσα στο μείγμα και αρχίστε να τρίβετε απαλά τα παπούτσια. Το μείγμα αυτό στεγνώνει πολύ γρήγορα. Όταν τελειώσετε το τρίψιμο, αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, καθαρίστε τα με ένα υγρό πανί. Προσοχή: να μην τρίβετε βρωμιά και λεκέδες με έντονες κινήσεις, καθώς μπορεί να εξαπλωθεί στα παπούτσια.

Υγρό απορρυπαντικό και νερό

Η επιλογή υγρού απορρυπαντικού αντί για απορρυπαντικό σκόνης για τον καθαρισμό λευκών αθλητικών παπουτσιών είναι σίγουρα ένας καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα υπολείμματα στα παπούτσια.

Διαδικασία:

Αραιώστε το απορρυπαντικό. Χρησιμοποιείστε ένα αποτελεσματικό υγρό απορρυπαντικό το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο για την καταπολέμηση των λεκέδων σε ένα ποτήρι νερό. Μπορείτε να διευκολυνθείτε, αν προσθέσετε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πιάτων στο ποτήρι, για να μην αφρίζει πολύ το νερό.

Σκουπίστε τα πέλματα και τα λαστιχένια μέρη των παπουτσιών με ένα σφουγγάρι. Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Για να μαλακώσετε τις τρίχες της οδοντόβουρτσας, βάλτε την σε ζεστό νερό πρώτα. Χρησιμοποιήστε την για τον καθαρισμό των λεκέδων κάνοντας κυκλικές κινήσεις!

Οδοντόκρεμα

Εάν πιστεύετε ότι η οδοντόκρεμα χρησιμοποιείται μόνο για τον καθαρισμό των δοντιών μας, είστε γελασμένοι. Ας δούμε βήμα βήμα πως χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των αθλητικών παπουτσιών.

Διαδικασία:

Πριν καθαρίσετε τα βρώμικα πάνινα παπούτσια με οδοντόκρεμα, σκουπίστε τα με ένα ελαφρώς υγρό πανί. Έτσι, η οδοντόκρεμα μπορεί να απλωθεί καλύτερα στα παπούτσια. Αφού βάλετε λίγη οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία καθαρισμού των παπουτσιών. Απλώστε την πάστα σε όλα τα παπούτσια με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας, ειδικά στις λεκιασμένες περιοχές.

Αφού απλώσετε την οδοντόκρεμα στα παπούτσια σας, περιμένετε περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την αποξηραμένη πάστα από τα παπούτσια σας με ένα βρεγμένο πανί. Προσοχή! Όταν χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα, επιλέξτε λευκή οδοντόκρεμα που δεν είναι χρωματισμένη. Οι χρωματισμένες οδοντόπαστες μπορεί να αφήσουν λεκέδες στα παπούτσια σας.

Απορρυπαντικό ρούχων και μαγειρική σόδα

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσετε το χρώμα των λευκών παπουτσιών σας όπως την πρώτη ημέρα. Με τη χρήση όμως της μαγειρικής σόδας και του απορρυπαντικού ρούχων μπορείτε να τα καταφέρετε…

Διαδικασία:

Ξεκινήστε αφαιρώντας τα κορδόνια.  Πλύνετε τα κορδόνια με το χέρι με σαπουνόνερο και αφήστε τα να στεγνώσουν. Ανακατέψτε 5 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ.

Σκουπίστε τα πάνινα παπούτσια σας με ένα υγρό πανί. Τρίψτε το με οδοντόβουρτσα Βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα στο μείγμα της σόδας και του απορρυπαντικού και τρίψτε την επιφάνεια του παπουτσιού με αυτήν. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα παπούτσια σας με νερό. Σκουπίστε τα παπούτσια με μια στεγνή πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα ηλιόλουστο μέρος.

Καθαρισμός σόλας παπουτσιών με χλωρίνη

Η χρήση χλωρίνης για τον καθαρισμό των πάνινων παπουτσιών είναι επικίνδυνη. Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να χρησιμοποιείτε λευκαντικό μόνο για να καθαρίσετε τις σόλες των αθλητικών σας παπουτσιών.

  • Διαδικασία:

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χλωρίνη και 5 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπολ.  Τρίψτε τις σόλες των αθλητικών παπουτσιών με την οδοντόβουρτσα που έχετε βρέξει με το μείγμα που έχετε προετοιμάσει.

Μετά το βούρτσισμα, σκουπίστε το παπούτσι με ένα υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να στεγνώσετε την εσωτερική σόλα ξεχωριστά, ώστε να στεγνώσει γρηγορότερα. Προσοχή: να μην χρησιμοποιήσετε υπερβολική χλωρίνη, καθώς μπορεί να γίνουν κίτρινα τα πέλματα των παπουτσιών. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ χλωρίνη σε δερμάτινα, σουέτ, λευκά πάνινα παπούτσια.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button