ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μα τι τρώμε επιτέλους; Σοκαριστικά στοιχεία από Interpol-Europol ! !

 

Περίπου 2.500 τόνοι «ψεύτικων» τροφίμων και 275.000 λίτρα νοθευμένων αλκοολούχων ποτώνκατασχέθηκαν το τελευταίο δίμηνο από την Interpol, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης με την Europol.

Κατασχέθηκαν δεκάδες είδη, όπως τυριά, αβγά, εμφιαλωμένο νερό, φράουλες, μαγειρικό λάδι και αποξηραμένα φρούτα σε 47 διαφορετικές χώρες.
Ενδεικτικά, 31 τόνοι θαλασσινών στην Ιταλία έφεραν ετικέτα με την ένδειξη «φρέσκο προϊόν» ενώ αποδείχθηκε ότι τα προϊόντα είχαν προηγουμένως καταψυχθεί και στη συνέχεια είχαν επαλειφθεί με διάλυμα κιτρικού οξέος και υπεροξειδίου του υδρογόνου για να μη φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να σαπίζουν.
Σε ιταλικό εργοστάσιο παραγωγής τυριού, οι Αρχές εντόπισαν ληγμένα γαλακτοκομικά και χημικές ουσίες που κάνουν το παλιό τυρί να μοιάζει φρέσκο. Επίσης, διαπιστώθηκε πως για την παραγωγή καπνιστής μοτσαρέλλας χρησιμοποιούνταν καμένα σκουπίδια ως πηγή θερμότητας.
Περισσότεροι από 30 τόνοι βούτυρο κατασχέθηκαν στην Αίγυπτο και καταστράφηκαν 85 τόνοι κρέας από την Ταϊλάνδη, καθώς δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του ΤΙΜΕ, τα νοθευμένα προϊόντα κατασχέθηκαν από αγορές, αεροδρόμια, λιμάνια και καταστήματα σε διάστημα δύο περίπου μηνών, από το Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Οι κατασχέσεις έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης Opson IV, της μεγαλύτερης μέχρι τώρα συντονισμένης προσπάθειας να απομακρυνθούν από την αγορά νοθευμένα τρόφιμα και ποτά.

πηγη onmed

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button