ΔΙΔΑΧΕΣ

Γεννήθηκε για να βασανιστεί για τη σωτηρία μας

Ο Χριστός που γεννήθηκε μία φορά στην ιστορία “ενσαρκωμένος” για να βασανιστεί για τους ανθρώπους και να θυσιάσει τον εαυτό Του, ξανά και ξανά κάθε χρόνο γεννιέται “εν πνεύματι” στις καρδιές μας.

Γεννιέται για να φωτίσει το μυαλό μας και να ενθρονιστεί  «με το φως της γνώσης». Γεννιέται για να ανατέλει ως «ήλιος της αλήθειας», να διώξει το σκοτάδι των παθών και να φέρει στη ζωή μας την αληθινή πληρότητα και το νόημα.

Ποτέ δεν πορούμε να είμαστε σίγουροι στη ζωή αυτή και δεν γνωρίζουμε το μέλλον μας. Γνωρίζουμε όμως Εκείνον που έχει το μέλλον μας στα πατρικά Του χέρια και είμαστε σίγουροι ότι Εκείνος μας αγαπά ειλικρινά και μας δέχεται με όλη την ελεημοσύνη.

Και καλά γνωρίζουμε, αν ο Θεός είναι μαζί μας, κανένας δεν ειναι απέναντί μας.

Εφραίμ Βατοπαιδινός

πηγη briefingnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button