ΔΙΑΦΟΡΑ

Καθηγητής κατέρpευσε την ώρα του μαθήματος μπροστά στα μάτια των μαθητών του

Τον κουβάλησαν με τα χέρια από τις σκάλες για να τον μεταφέρουν στο ισόγειο – Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί (24/01) σε Γυμνάσιο στον Βόλο, καθώς ένας καθηγητής την ώρα του μαθήματος κατέρρευσε.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο καθηγητής ένιωσε την ώρα του μαθήματος μία έντονη αδιαθεσία, προσπάθησε να πλησιάσει την έδρα και να ακουμπήσει αλλά δεν τα κατάφερε και λιποθύμησε.

Οι μαθητές έντρομοι ενημέρωσαν άμεσα τους καθηγητές από τις διπλανές αίθουσες, οι οποίοι και τον μετέφεραν στο υποβασταζόμενο στο ισόγειο της σχολικής μονάδας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να τον παραλαμβάνουν και να τον μεταφέρουν στο «Αχιλλοπούλειο» για εξετάσεις.

Δεν υπάρχει ασανσέρ

Όπως αναφέρει ο taxidromos.gr, ο καθηγητής έπρεπε να κατέβει από τον όροφο όπου είναι η αίθουσα που έκανε μάθημα στο ισόγειο, ωστόσο στην κατάστασή του, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη σκάλα και ασανσέρ στο κτίριο δεν υπάρχει.

 

 

Συνάδελφοί του τον κουβάλησαν με τα χέρια από τις σκάλες για να τον μεταφέρουν στο ισόγειο και να μπορέσει να τον πάρει πλήρωμα του ΕΚΑΒ για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Το συμβάν προκάλεσε την αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς, που επί σειρά ετών ασκούν πιέσεις για την εγκατάσταση ασανσέρ στα διώροφα σχολεία, προκειμένου να εξυπηρετούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

«Σε όλα τα παλιά σχολεία υφίσταται ζήτημα. Ασανσέρ δεν υπάρχουν μολονότι χρειάζονται», αναφέρουν εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, ιδίως σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, όπως το συγκεκριμένο των 650 μαθητών, όλο και κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός θα έχει κινητικό πρόβλημα.

«Υπάρχουν μαθητές με πατερίτσες λόγω τραυματισμών που δεν μπορούν να ανέβουν στις αίθουσές τους και κάθε φορά αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ολόκληρα τμήματα σε κάτω αίθουσες για να είναι προσβάσιμα από τραυματισμένους μαθητές. Το θέμα είναι όμως ότι κι εμείς ως καθηγητές μεγαλώνουμε ηλικιακά, μπορεί να έχουμε κάποιο κινητικό πρόβλημα ή τραυματισμό. Επί σειρά ετών ζητούμε να βρεθεί λύση για να εξυπηρετούνται έκτακτες καταστάσεις», αναφέρουν εκπαιδευτικοί.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button