ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι και πότε παίρνουν επίδομα 420 ευρώ

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα - Πότε θα διπλασιαστεί το ποσό

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα θα πληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη και ειδικότερα την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου.

Οι επόμενες πληρωμές του επιδόματος παιδιού Α21 που θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΑ είναι οι εξής: την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 – την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 – την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

Επιπλέον επίδομα παιδιού τα Χριστούγεννα

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, υπενθυμίζουμε πως θα χορηγηθεί μιάμιση επιπλέον δόση του επιδόματος παιδιού (Α21) τον Δεκέμβριο, στους δικαιούχους Νοεμβρίου.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 735.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά.

Ωστόσο, για να πάρουν το επίδομα θα πρέπει να εμφανίζονται «ενεργοί» στα αρχεία του Νοεμβρίου. Δηλαδή, αν έχει διακοπεί νωρίτερα η επιδότησή τους, θα χάσουν το επίδομα.

Έως τον Δεκέμβριο, οι περισσότεροι δικαιούχοι θα έχουν υποβάλλει αιτήσεις για να την καταβολή του δίμηνου επιδόματος, οπότε δεν φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα, όπως είχε συμβεί το Πάσχα 2022 με την εκ των υστέρων υποβολή των αιτήσεων. Επίσης, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Για την πληρωμή του Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού έκλεισε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης.

Η αίτηση για επίδομα παιδιού Α21

Στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ μπορείτε να ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, πατώντας ΕΔΩ, βάζοντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Πηγη workenter.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button