ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιάζουν με σπιτικές.

Για όσες δεν τον ξέρουν, αυτός είναι ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιάζουν με σπιτικές.

Αν κάνετε μια πίτα με φύλλα κρούστας, χρησιμοποιήστε τον και κάντε την να μοιάζει σαν χωριάτικη πίτα που ανοίχτηκε με το χέρι… Τον χυλό δεν τον βάζουμε σε σφολιάτα!

Υλικά για 10-12 φύλλα κρούστας

2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό ή γάλα (εγώ προτιμώ το νερό)
Τα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός ή νερουλός.
Απλώνουμε από 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο που θα βάζουμε
ΕΚΤΌΣ από το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση (και να βάλετε χυλό σε αυτό το φύλο, δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αν έχει πολλά υγρά η γέμιση θα έχει γεύση αλευρίλα)

 Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω και χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε περίπου 30-40 λεπτά 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Θα δείτε ότι έχει τεράστια διαφορά από το σκέτο φύλλο κρούστας και είναι ωραίο κόλπο για να πείτε ότι είναι χειροποίητη πίτα

Αναστασία Θεοχαροπούλου

πηγη igsyntages.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button