ΥΓΕΙΑ

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας

Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!
Να επισημάνουμε πως ανάλογα με την φύση και την αιτία της μυρωδιάς, υπάρχει περίπτωση να μην σας λειτουργήσει κάποιος από τους παρακάτω τρόπους ή ακόμα και κανένας.
1ος Τρόπος

(Για ένα ψυγείο 1,5 μέτρου περίπου)

α) Κόβετε 4 λεμόνια στη μέση, με αποτέλεσμα να έχετε 8 μισά λεμόνια,

β) βγάζετε την ψίχα και από τα 8 μισά λεμόνια (κρατώντας ουσιαστικά σχεδόν μόνο τη φλούδα),

γ) αφού έχουν γίνει σαν “καλούπι”, γεμίζετε και τα 8 με αλάτι (προσέξτε να μην τα γεμίσετε μέχρι τέρμα πάνω και χύνεται το αλάτι μέσα στο ψυγείο!),

δ) τα βάζετε διασκορπισμένα μέσα στο ψυγείο σε διάφορα σημεία,

ε) αφήστε τα για 1+ βδομάδα και έπειτα βγάλτε τα.

Τι συμβαίνει; Το αλάτι έχει την ιδιότητα να τραβάει τις μυρωδιές και η φλούδα του λεμονιού βοηθάει δίνοντας μια απαλή αίσθηση φρεσκάδας στο ψυγείο σας.

 

2ος Τρόπος

(Για ένα ψυγείο 1,5 μέτρου περίπου)

α) Πάρτε δύο πιατάκια και απλώστε φρέσκο ελληνικό καφέ (προσοχή, ΦΡΕΣΚΟ που να μυρίζει πολύ έντονα!),

β) βάλτε τα μέσα στο ψυγείο,

γ) ετοιμάστε και ένα τρίτο μικρότερο, εξαπλώστε και σε αυτό καφέ και αυτό βάλτε το στην κατάψυξη,

δ) έπειτα κόψτε ένα ολόκληρο μήλο σε φέτες, βάλτε το και αυτό σε ένα πιάτο και τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο,

ε) αφήστε τα για μία μόνο μέρα και δείτε το αποτέλεσμα!

 

Μερικά extra tips

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να ψάξετε το ψυγείο σας εξονυχιστικά σε “απόκρυφα” σημεία για τυχόν λεκέδες από υγρά, υπολείμματα από φαγητά, κτλ τα οποία μπορεί να δημιουργούν όλη αυτή τη βρωμιά και απλά να τα καθαρίσετε.

Τέλος μπορείτε να δοκιμάσετε να πλύνετε το ψυγείο σας με ζεστό νερό και σαπουνάδα, να το σκουπίσετε καλά και να το ξαναπλύνετε τρίβοντας απλά το εσωτερικό του με ένα σφουγγάρι βρεγμένο με baking soda. H baking soda κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά στο να διώχνει τις μυρωδιές.

Να ξέρετε πως η αιτία της μυρωδιάς μέσα στο ψυγείο μπορεί να προέρχεται από πχ κάποια χυμένα υγρά σε απόκρυφα μέρη όπως προαναφέραμε, με αποτέλεσμα, αν δεν καθαριστεί, η μυρωδιά να μην φεύγει με τίποτα!

πηγη coolweb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button