ΔΙΑΦΟΡΑ

Μακάβριο εύρημα στη Βόρεια Εύβοια- Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που ανακάλυψαν κάτω από τις λάσπες

Αντιμέτωποι με μακάβρια ευρήματα ήρθαν συνεργεία εκσαφών στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Ιστιαία όταν εντόπισαν ανθρώπινους σκελετούς κάτω από το τσιμέντο κατά τη διάρκεια έργων.

Τα ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκσκαφών στους δρόμους της Ιστιαίας για την υλοποίηση βελτιωτικών έργων υποδομής, και συγκεκριμένα τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το eviathema οστά βρέθηκαν σε δύο διαδοχικές φάσεις, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις Αρχές. Δύο σκελετοί ο ένας δίπλα στον άλλον

Καθώς οι χειριστές των μηχανημάτων έσκαβαν δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, εντόπισαν έναν ολόκληρο και ακέραιο σκελετό που είχε ταφεί στο σημείο. Εν συνεχεία, ακόμη ένας σκελετός ανθρώπου βρέθηκε στο ίδιο σημείο, λίγο πιο δίπλα από τον πρώτο.

Έρευνες διεξάγονται για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμμένοι σε αυτό το σημείο οι δύο άθικτοι σκελετοί. Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button