ΔΙΑΦΟΡΑ

Φενεός:Μια μικρή Ελβετία σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

 

 

Aγαπάτε τη φύση; Μια βόλτα στο Φενεό και στη λίμνη Δόξα είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Ιδανική απόσταση από την Αθήνα, ωραίες διαδρομές και φυσικά καλό φαγητό.

Η τεχνητή λίμνη Δόξας καθρεφτίζει τα βουνά των Αροανίων και της Κυλλήνης, με το «Παλιομονάστηρο» στο κέντρο της λίμνης να αποτελεί το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας.
Αν νομίζετε ότι είναι ένας απλός προορισμός τότε μάλλον πρέπει να ανατρέξετε λίγο στο Μύθο.

Οι ποταμοί Όλβιος και Δόξα μετέφεραν τους χειμώνες τα νερά τους στην πεδιάδα, καθώς δεν είχαν έξοδο προς τη θάλασσα, μετατρέποντας την πεδιάδα σε λίμνη, ενώ οι καταβόθρες που συνεχίζουν να βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς «ρουφούσαν» τα νερά της λίμνης. Ο Ηρακλής φέρεται ως ο κατασκευαστής των καταβόθρων, ενώ άλλες μυθικές εκδοχές τις παρουσιάζουν σαν εισόδους προς τον Άδη.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ο πρώτος οικισμός στο Φενεό δημιουργήθηκε από τους Πελασγούς και αργότερα, το 1900 π.Χ., κατοικήθηκε από Αρκάδες.
Στα βορειοδυτικά κράσπεδα της πεδιάδας του Φενεού και κοντά στα σημερινά Καλυβάκια βρισκόταν η Ακρόπολη του Φενεού. Στις ανασκαφές των ετών 1958-1961 ανακαλύφθηκε Ναός αφιερωμένος στο Θεό Ασκληπιό.

 

diaforetiko.gr : feneos1 Φενεός:Μια μικρή Ελβετία σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

diaforetiko.gr : feneos3 Φενεός:Μια μικρή Ελβετία σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

diaforetiko.gr : feneos2 Φενεός:Μια μικρή Ελβετία σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button