ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμες καριόκες της Βέφας Αλεξιάδου

Καλός, νόστιμος και γλυκός νάναι ο Μάρτης μας, φίλες κι φίλοι μου! Είπα να τον καλοπιάσω μήπως και συνεχίσει ανοιξιάτικος στα χνάρια του Φλεβάρη. Είθε!

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΗΣΗΜΕΣ(από τον Β! τόμο Νηστήσιμα και Υγιεινά)

Γίνονται 40 Καριόκες ,Χρόνος ετοιμασίας 2 ώρες.

1 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη,1/2 κούπας κακάο,1/4 κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,250 γρ. μαργαρίνη,6 κούπες (675 γρ.) αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ

3/4 κούπας γάλα σόγιας ή σιρόπι από κερασάκια σε μαρασκίνο η ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης,2½ κούπας χοντροκομμένα καρύδια,500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, για την επικάλυψη,3 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κακάο και τη βανίλια. Χτυπήστε τη μαργαρίνη, ν’ αφρατέψει και ρίξτε λίγο-λίγο το μίγμα της ζάχαρης, να ενσωματωθεί. Προσθέστε σε δόσεις τα μπισκότα, εναλλάξ με το γάλα ή το σιρόπι κι ανακατέψτε, να ενωθούν με το μίγμα της μαργαρίνης. Τέλος ρίξτε κι ανακατέψτε τα καρύδια. Πλάστε δύο ρολά με πάχος 5 εκ. .φορμάροντας τα σε πλαστική μεμβράνη για να μην κολούν στα χέρια.

Τυλίξτε τα στη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν. Κόψτε τα σε ρόδες 0,5 εκ. και βάλτε τα πάλι στο ψυγείο. Λιώστε την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί κι αφήστε τη να γίνει χλιαρή. Βουτήξτε μέσα τις καριόκες μια-μια και σηκώνοντάς τες μ’ ένα πηρούνι, αφήστε να τρέξει η περίσστης σοκολάτας, πριν τις ακουμπήσετε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Βάλτε τες στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και τυλίξτε τες σε χρυσόχαρτο. Φυλάξτε τες στο ψυγείο. Διατηρούνται πολύ καιρό.

Καλή επιτυχία !

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button