ΔΙΑΦΟΡΑ

Σάλος με Έλληνα που άνοιξε την ελληνική σημαία μέσα στην Αγιά Σοφιά

Ένας τολμηρός νεαρός άνοιξε την ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά, γράφοντας «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική»

Ο νεαρός Απόστολος Παπαθεοδώρου δεν δίστασε να κάνει αυτό που νιώθει, και προφανώς σκεφτόταν από καιρό, δηλαδή να ανοίξει την ελληνική σημαία μέσα στην πάλαι πότε μητρόπολη της Ορθοδοξίας, στην πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανήρτησε στο Instagram ο Έλληνας τουρίστας έγραψε «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική».

Δείτε την ανάρτηση του Απόστολου Παπαθεοδώρου και τις φωτογραφίες:

Οι 3 φωτογραφίες της ανάρτησης του με την 2η να προκαλεί σάλο στην Τουρκία:

 

Όλα αυτά την ώρα που ο Ελληνισμός της Πόλης αφανίζεται, με τους ελάχιστους ομογενείς που έχουν απομείνει, να κρούουν τον κώδωνα της… επιβίωσης.

Το θέμα απασχόλησε τα τουρκικά ΜΜΕ, που έγραψαν: «Ένας Έλληνας τουρίστας, ονόματι Απόστολος Παπαθεοδώρου, προσπάθησε να προκαλέσει στην Αγία Σοφία, την οποία επισκέφθηκε. Εισήλθε στο τέμενος πληρώνοντας 25 ευρώ, επισκεπτόμενος τον γυναικωνίτη του μνημείου. Εκεί ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία. Έβγαλε φωτογραφία και την ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα με την επισήμανση “Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική”. Το γεγονός προκάλεσε άμεσα, έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία»

Φυσικά αυτό δεν άρεσε καθόλου και στους Τούρκους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι απάντησαν με τις γνωστές απειλές περί «κολυμπιού» στη Σμύρνη, ενθυμούμενοι τις βαρβαρότητες και τη γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού ως κάτι για το οποίο θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι.

Έξαλλα τα τουρκικά ΜΜΕ

Την ίδια ώρα το μνημείο της Αγιάς Σοφιάς, από τότε που μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος, έχει υποστεί σημαντικές φθορές με τους ειδικούς να αναφέρουν ακόμα ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

 

Ο Ιμάμογλου στην Αγία Σοφία

Στο μεταξύ, το Σάββατο το πρωί επισκέφτηκε την Αγία Σοφία για να προσευχηθεί κι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είχε δεχτεί πολλές επικρίσεις το τελευταίο διάστημα ότι δεν ενδιαφέρονταν ο δήμος για την καθαριότητα του μνημείου.

Ο Ιμάμογλου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, με τους οποίους έβγαλε φωτογραφίες μέσα στο μνημείο.

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button