ΔΙΑΦΟΡΑ

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα,«ΑΝΟΙΞΑΝ» ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ!

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και κατά περιόδους στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο βόρειο αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική.Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Βροχές κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά περιμένουμε το Σάββατοστη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 8 βαθμού Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεθις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χίονια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νοτιοδυτικού 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς Χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες ισχυρές κατά τόπους , αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι νότιοι 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ και στα βόρεια βορειανατολικά τοπικά μέχρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 19 βαθμούς Κελσίου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ:
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και προραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

πηγη ethnos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button