ΔΙΑΦΟΡΑ

Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις σε 250.000 δικαιούχους – Δείτε από πότε

Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις σε 250.000 δικαιούχους – Δείτε από πότε

Ποιους συνταξιούχους αφορά – Όλα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης

Την αύξηση, από τις 2 Ιουνίου, συνολικά 250.000 επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί λόγω του νόμου Κατρούγκαλου ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για αποκατάσταση «της μεγάλης αδικίας του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή αφορά σε συμμόρφωση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

Η αύξηση, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, θα είναι μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνει και τα 200 ευρώ.

Παράλληλα ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι όταν πληρωθούν τα αναδρομικά για κύριες και επικουρικές συντάξεις – βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ – «θα καταβληθούν εφάπαξ και σε μια καταβολή».

Ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε, τέλος, ότι εκκρεμούν ακόμα τέσσερα βήματα στο ασφαλιστικό:

– μέσα στον Ιούλιο θα απονέμεται η ψηφιακή σύνταξη

– η αύξηση των κύριων συντάξεων

– τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων από την 1 Οκτωβρίου 2019

– τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1η Οκτωβρίου 2019..

newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button