ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάτρα: «Όταν φτάσαμε ήταν αργά» – Τι λέει ο γιατρός που έκανε την πρώτη ανάνηψη στην Ίριδα

Το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα συνεχίζεται με την μαρτυρία του γιατρού του ΕΚΑΒ που κλήθηκε να κάνει ανάνηψη στην Ίριδα να είναι αποκαλυπτική. Μιλώντας στην εκπομπή Tlive αναφέρθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης του μωρού τόσο στο σπίτι όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Καραμανδάνειο.

Για το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ τόνισε: «Αυτό δεν το ξέρω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι όταν μας έδωσαν την εντολή πήγαμε. Ήμασταν στο κέντρο της Πάτρας και δεν ήταν μακριά από το κέντρο της πόλης το περιστατικό. Οπότε πολύ σύντομα, δεν ήμασταν και απασχολημένοι με άλλο συμβάν και πολύ γρήγορα πήγαμε».

Στην ερώτηση αν ήταν πολύ αργά είπε: «Ήταν αργά όπως αποδείχθηκε, αλλά φαινόταν ότι ήταν αργά. Τέλος πάντων από την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου φαινόταν ότι ήταν αργά, αλλά εν πάση περιπτώσει έπρεπε να κάνουμε ό,τι έπρεπε και ό,τι μπορούσαμε. Κάναμε προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και στον τόπο, αλλά και στην διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Κάναμε προσπάθειες γιατί έπρεπε, η δουλειά μας είναι αυτή».

Για το πόση ώρα έκανε προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού στο ασθενοφόρο ανέφερε: «Δεν θυμάμαι πόση ώρα κάναμε. Αρκετή ώρα κάναμε και στη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο Καραμανδάνειο».

Πάτρα: Κατέθεσαν νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Γιατί «λύνονται τα χέρια» των εισαγγελέων

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν σήμερα τέσσερις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια θα συγκεντρώσει μαρτυρίες από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της. Δηλαδή όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από την Αθήνα και συγκεκριμένα το Ωνάσειο και το Παίδων. Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος σύμφωνα με το Mega.

Σημαντική εξέλιξη είναι η παραγγελία που έδωσαν οι εισαγγελείς για τη νέα ιατροδικαστική έκθεση σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά που έκαναν οι ιατροδικαστές. Με αυτό τον τρόπο λύνονται τα χέρια τους, καθώς μπορούν να ζητήσουν νέα στοιχεία από οπουδήποτε και να το έχουν.

Για παράδειγμα η Ιριδα πέθανε στην Πάτρα και μετά την εισαγγελική εντολή θα δοθούν όλα τα στοιχεία. Μέχρι το τέλος Απριλίου ή αρχές του επόμενου θα μπορούμε να έχουμε εικόνα για το τι ακριβώς έγινε με τη Μαλένα και την Ίριδα. Η παραγγελία των εισαγγελέων είναι για κατεπείγουσα έρευνα πράγμα που σημαίνει ότι άμεσα θα υπάρχουν αποτελέσματα.

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button