ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία Σοκ: Πέθανε αβοήθητη μέσα στο σπίτι της και την κατασπάραξαν οι 20 γιγάντιες γάτες της

Ξεκίνησαν μετά από λίγο να τρώνε το κορμί της, ώστε να επιβιώσουν.

Με ένα φρικτό θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι Ρώσοι αστυνομικοί στην πόλη Μπαταισκ όταν απάντησαν σε κλήση για την εξαφάνιση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, την οποία εντόπισαν τελικά νεκρή στο σπίτι της και μισοφαγωμένη από τις 20 γάτες της.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από ένας υπάλληλο που αναζητούσε την ηλικιωμένη γυναίκα και δεν την έβρισκε. Η κτηνοτρόφος κατέρρευσε πριν από δύο εβδομάδες μέσα στο σπίτι της, όμως επειδή ήταν μόνη δεν μπόρεσε να δεχτεί έγκαιρα βοήθεια και πέθανε.

Οι γάτες της λοιπόν, που είναι είδος Μέιν Κουν -γνωστό ως «ευγενικός γίγαντας», ξεκίνησαν μετά από λίγο να τρώνε το κορμί της, ώστε να επιβιώσουν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς και τους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο, η κατάσταση ήταν φρικτή, με τα ζώα να είναι υποσιτισμένα και σε άσχημη κατάσταση, ενώ παντού υπήρχε βρώμα και δυσωδία, πέρα από το φρικτό θέαμα με το μισοφαγωμένο πτώμα.

Μάλιστα, σε ορισμένους έκανε εντύπωση αυτό το περιστατικό, καθώς οι γάτες Μέιν Κουν θεωρούνται ένα ιδιαίτερα παθητικό είδος και αρκετά ήρεμο. Παρόλα αυτά, ένα από τα άτομα που φρόντισαν στη συνέχεια της γάτες, είπε ότι «έμειναν μόνες τους για δύο εβδομάδες, δεν υπήρχε φαγητό, οπότε τι άλλο να φάνε; Είναι κατανοητό σωστά;…

Έφαγαν ότι υπήρχε…». Άτομα λοιπόν, που συμμετείχαν στην ομάδα διάσωσης που έφτασε στο σημείο, αποφάσισαν να κάνουν έρανο και να συγκεντρώσουν χρήματα για να φροντίσουν τα ζώα, αλλά και να τους βρουν νέους ιδιοκτήτες.

Ορισμένες από τις γάτες πουλήθηκαν για την τιμή των 30 ευρώ περίπου, όμως είναι ακόμα άγνωστο, εάν οι νέοι ιδιοκτήτες έμαθαν για τις «διατροφικές συνήθειες» των νέων κατοικίδιων τους.

Η Μέιν Κουν είναι αμερικανική ημιμακρύτριχη γάτα. Ως ξεχωριστή φυλή αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στο Μέιν, όπου τις είχαν σε μεγάλη εκτίμηση για τις κυνηγετικές τους ικανότητες. Με το πέρασμα των χρόνων αυτή η φυλή εξελίχθηκε σε μια στιβαρή γάτα, σχεδιασμένη να αντέχει τους σφοδρούς χειμώνες και τις εναλλαγές του καιρού της περιοχής.

Οι Μέιν Κουν διακρίνονται ανάμεσα στις άλλες ράτσες για τον γλυκό τους χαρακτήρα, την καλοσυνάτη διάθεση και την εξυπνάδα τους. Ο θρύλος, αλλά μόνο ο θρύλος, λέει ότι οι Μέιν Κουν δημιουργήθηκαν από διασταύρωση γάτας και ρακούν, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι δυνατόν μια και τα δύο είδη είναι αναπαραγωγικά απομονωμένα μεταξύ τους. Υπάρχουν φήμες ότι η Μέιν Κουν ήρθε πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική απο Βίκινγκς αιώνες πριν από το ταξίδι του Κολόμβου.

Άλλες φήμες υποστηρίζουν ότι είναι απόγονος της μακρύτριχης γάτας της Μαρίας Αντουανέτας που στάλθηκε στην Αμερική με την ελπίδα πως θα ακολουθούσε και η ίδια. Οι Μέιν Κουν πήραν το όνομά τους επειδή πρωτοεμφανίστηκαν στην Πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ και επειδή μοιάζουν στα χρώματα και στο τρίχωμα με τα ρακούν. Η πρώτη δημοσιευμένη αναφορά σε Μέιν Κουν έγινε το 1861, όπου αναφερόταν μια ασπρόμαυρη γάτα με όνομα «Captain Jinks of the Horse Marines».

Στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, τα οικόσιτα αιλουροειδή ήταν δημοφιλή εκθέματα σε εκθέσεις γάτας και όταν ιδρύθηκε το 1908 η ένωση κατόχων γάτας, η πέμπτη γάτα που καταχωρήθηκε ήταν η Μέιν Κουν με το όνομα Molly Bond. Σήμερα αυτές οι μεγάλες και όμορφες γάτες είναι από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο. Αλλά αυτό που πραγματικά μετράει, φυσικά, είναι ότι είναι η επίσημη κρατική γάτα του Μέιν.

Πηγή: Mirror.co.uk

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button