ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου

Η γενναία μάχη με τον καρκίνο και η τελευταία της ανάρτηση

Η Κάτια Νικολαΐδου έφυγε σε ηλικία 58 ετών, μετά από μια δύσκολη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τον αδερφό της ηθοποιού, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Το τελευταίο διάστημα η Κάτια Νικολαΐδου πραγματοποιούσε ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις.

Στις 16 Ιανουαρίου 2023 η ηθοποιός είχε εμφανιστεί στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Άκρως Συμπαντικό» στο Σύγχρονο Θέατρο, όπου είχε φωτογραφηθεί με τους Φωτεινή Ντεμίρη, Σπύρο Μπιμπίλα, Μπέσσυ Μάλφα και Ορέστης Τρίκα.

Δείτε τις φωτογραφίες

Η Κάτια Νικολαΐδου είχε γεννηθεί το 1965 στο Αιγάλεω. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό ρόλο το 1992 στη σειρά «Τμήμα Ηθών» ενώ ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Το 1999 πρωταγωνίστησε στην ταινία του Νίκου Περάκη «Θηλυκή εταιρεία», ενώ μετείχε και στην επόμενη ταινία του «Η Λίζα και όλοι». Ακολούθησαν ρόλοι σε σειρές όπως το «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» και το «Θα σε δω στο πλοίο».

Από το 2005 μέχρι το 2007 συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο πρωταγωνιστώντας σε 15 επεισόδια της σειράς «10η εντολή». Πρωταγωνίστησε ακόμη στη σειρά του Mega «Μια στιγμή δυο ζωές», όπως και στην Κύπρο στη σειρά του Sigma «Σε φόντο κόκκινο» μαζί με τον Γιάννη Βόγλη. Τα τελευταία χρόνια απείχε με δική της επιλογή, όπως έλεγε: «Κουράστηκα! Ζω το μισό χρόνο στο Βέλγιο και τον μισό στην Ελλάδα. Είναι μια καινούργια εμπειρία».

Η γενναία μάχη με τον καρκίνο
Εδώ και περίπου μια δεκαετία η Κάτια Νικολαΐδου αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της που υποτροπίασαν το τελευταίο διάστημα.

«Είναι βλακεία να μην λέμε τη λέξη ”καρκίνος”. Όπως και ότι όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φοβερό, δεν θα συμβεί σ’ μένα αλλά στο διπλανό μου. Όταν συμβαίνει κι έρχεσαι κοντά στο θάνατο, είναι κάτι το μαγικό. Δεν περιλαμβάνει μόνο το ωραίο η λέξη ”μαγικό” αλλά και το εξωπραγματικό. Συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα αύριο μπορεί να μην υπάρχει», είχε δηλώσει το 2013.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2015, έλεγε ότι «Είχα μεγάλη θέληση! Ένιωθα ότι θα τα καταφέρω, είπα θα ζήσω, δεν πεθαίνω από αυτό! Ήταν στους λεμφαδένες, είχε περάσει στο λαιμό και στο κεφάλι… Ήταν στο τελευταίο στάδιο. Δεν ήθελα να κρυφτώ, βγήκα και το είπα. Κυκλοφορούσα φαλακρή!» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι γονείς της έπαθαν μεγάλο σοκ, ενώ ο άντρας της έφυγε.

Σε άλλη συνέντευξη έλεγε ότι «πήγαινα κανονικά στα γυρίσματα, καραφλή και έβαζα την περουκίτσα μου. Κάναμε γυρίσματα στη Σαντορίνη και κυκλοφορούσα βαμμένη με την περούκα».

Σε άλλη της συνέντευξή της στο Celebrity Life Game πριν μερικά χρόνια, η γνωστή ηθοποιός είχε περιγράψει αναλυτικά πως τυχαία ανακάλυψε πως πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες, ο οποίος πέρασε στο μυελό και το κεφάλι. Εκείνο το διάστημα η ηθοποιός είχε ξεπεράσει γενναία το πρόβλημα της υγείας της, χθες όμως έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη σε συγγενείς, συναδέλφους και φίλους της.

Στην ερώτηση για το πώς είχε ανακαλύψει πως έχει καρκίνο, η Κάτια Νικολαΐδου είχε απαντήσει: «Εντελώς τυχαία. Είναι λίγο κωμικοτραγικό και είναι η πρώτη φορά που το λέω. Είχα πάει ένα ταξίδι στις Μαλδίβες και επειδή μου αρέσουν πολύ τα σπορτς προσπάθησα να κάνω σκι στο νερό με αποτέλεσμα να πέσω και να μην μπορώ να σηκωθώ και οι φίλοι μου, όπως καταλαβαίνεις, με κορόιδευαν .

Γυρνώντας στην Ελλάδα και χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα, αποφάσισα να πάω σε γιατρό όπου και διαγνώστηκε ότι είχα καρκίνο στους λεμφαδένες, ο οποίος πέρασε στο μυελό και το κεφάλι. Ήμουν στο τελευταίο στάδιο και ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά ήταν ο Θεός μαζί μου το ξεπέρασα και όλα πήγαν τέλεια».

Στη συνέχεια η ηθοποιός είχε προσθέσει στη συνέντευξή της: «Σε ένα σοβαρό γεγονός και, κυρίως, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον θάνατο, πάντα η επόμενη μέρα είναι πολύ λαμπερή και ό,τι δεν είναι λαμπερό ή δεν αντέχει το φως πρέπει να κρυφτεί στο σκοτάδι. Αυτό ακριβώς έκανα κατευθύνθηκα προς το φως και άφησα πίσω το σκοτάδι».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η Κάτια Νικολαΐδου είχε τονίσει: «Από όλη αυτή την ιστορία μετά από τόσα χρόνια νιώθω ότι όλα έγιναν μόνο για καλό και αισθάνομαι πολύ τυχερή ακόμα και που αρρώστησα. Νιώθω τυχερή γιατί ήρθα αντιμέτωπη και δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου .

Μέσα από όλο αυτό κατάφερα να γίνω καλύτερος άνθρωπος και πλέον βλέπω τα πράγματα με διαφορετική ματιά, αντιμετωπίζω την ζωή μου εντελώς διαφορετικά. Όταν φτάνεις στην άκρη του γκρεμού έχεις δυο επιλογές: ή θα πέσεις ή θα κρατηθείς».

Η τελευταία ανάρτηση της ηθοποιού
Στην τελευταία της ανάρτηση τον Δεκέμβριο του 2022, η ηθοποιός είχε αναφέρει πως το 2022 ήταν η χρονιά που της είχε δώσει τον μεγαλύτερο πόνο. Η Κάτια Νικολαΐδου είχε γράψει τότε: «Το ‘22 ήταν η Χρονιά που μου δώσε τον μεγαλύτερο πόνο.

Έχασα την Αγάπη τη Σταθερότητα το Στήριγμα μου. Έχασα ανθρώπους που τους θεωρούσα αναπόσπαστο κομμάτι μου. Έπεσα και σηκώθηκα άπειρες φορές, κλείνοντας το μάτι στο ακατόρθωτο! Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να ζωγραφίσω. Πήρα καμβά κ πινέλα κ άρχισα χωρις να ξέρω τι κάνω! Το χέρι μου πήγε από μόνο του….

Κ κάπως έτσι Έφτιαξα το δέντρο της Ζωής! Της δικής μου ζωής! Που ότι κ να συμβεί θ ανθίζει χρυσοκόκκινα κ φωτεινά! Από επιλογή! Ευχή μου για τον Καινούργιο Χρόνο είναι να μην τα παρατάμε ποτέ!!!!!Να κάνουμε το Ακατόρθωτο Κατορθωτό !!!!!Το δέντρο μας ν ανθίζει κ ν’ανθίζει κ ν’ανθίζει!!!!Η Χαρά παραμονεύει κάπου κοντά!!!! Καλή Χρονιά!!!!Σας γλυκοφιλώ!!!!».

Η συγκινητική ανάρτηση του αδερφού της
Ο Τάκης Νικολαΐδης ανακοίνωσε τον θάνατο της αδερφής του, το βράδυ της Τετάρτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας:
«Αγάπη μου… αδερφή μου.. αίμα μου… μαχήτρια μου!!! Σήμερα των αγγελων… διάλεξες την μέρα κορίτσι μου να ταξιδέψεις στην αιωνιότητα!!!Σήμερα άλλος ένα άγγελος θα είναι στον ουρανό… ο δικός μου άγγελος!!! Η αυλαία έπεσε αγάπη μου… αλλά τα φώτα θα μείνουν ανοιχτά… όπως η ζωή σου που ήταν γεμάτη φως… Αγγελε μου, αδερφή μου δεν θα βάλω μαυρο φόντο…κατάλευκο όπως ήταν όλη η ζωή σου. Σε αγαπώ μέχρι το άπειρο!!!!Ξεκουράσου αδερφή μου ξεκουράσου κορίτσι μου μαχήτρια μου!!! Δεν θα φύγεις λεπτό από το μυαλό μου μέχρι να έρθει η ώρα να ξανασυναντηθούμε !!! Σε λατρεύω αγγελε μου!!!».

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο της Νικολαΐδου: Τόσα γέλια και τώρα σιωπή…
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας,  αποχαιρέτησε την Κάτια Nικολαΐδου, μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media.

«Αντίο αγαπημένη μου φίλη! Μάθαμε το τραγικό νέο μόλις, τελείωσε η παράσταση. Ενα μεγάλο γιατί…..βαραίνει την ψυχή μας. Τόσα χειμερινά μπάνια μαζί, τόσα γέλια και τώρα σιωπή…. Κάτια μου καλό ταξίδι…Πόσο θα μας λείπεις…..», έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσης που συνόδευσε με μία φωτογραφία της ηθοποιού.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button