ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιοί θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων από ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ

Βασική προϋπόθεση για το Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1η Μαΐου – 31 Δεκεμβρίου. Τι πρέπει να ξέρετε για τις πληρωμές H ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ θα χορηγήσει και φέτος Δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους άνεργους.

Αυτό αφορά στους άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στην ΔΥΠΑ, www.dypa.gov.gr,  και λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας από την Υπηρεσία, ωστόσο δεν αφορά σε εκείνους που παίρνουν επίδομα μακροχρόνια άνεργων.

Oι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Δώρο Χριστουγέννων που δίνει η ΔΥΠΑ τα εξής: Πώς υπολογίζεται.

Το εάν θα καταβληθεί ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων (ύψους 479 ευρώ) από τη ΔΥΠΑ στους πολίτες, αυτό εξαρτάται από το διάστημα που ήταν άνεργοι οι πολίτες εντός του τρέχοντος έτους. Το ποσό του Δώρου Χριστουγέννων ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας για εκείνους που λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται ως εξής:

Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης, καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα Δώρο Χριστουγέννων. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα, καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης, τότε δεν θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων

Πότε θα γίνει η πληρωμή Το Δώρο αναμένεται να καταβληθεί το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου στους δικαιούχους μαζί με την προπληρωμή όλων των επιδομάτων της ΔΥΠΑ, όπως η Τακτική επιδότηση ανεργίας, Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων, Βοήθημα ανεργίας των αυτοαπασχολούμενων.

πηγη paidia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button