ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς ζεις μέχρι τα 100; Δύο αιωνόβιες μοιράζονται τα μυστικά της μακροζωίας

Υπάρχει μυστικό για την μακροζωία; Αν ρωτούσατε την 103χρονη Angelina “Angie” Torrisi και την 101χρονη Margaret Vaccaro, δεν θα σας έλεγαν ότι ξεπέρασαν τα 100 χρόνια λόγω της δουλειάς τους, των πραγμάτων που είχαν ή των χρημάτων που είχαν στην τράπεζα.

Και οι δύο γυναίκες είπαν στο FOX Business ότι έχει να κάνει πολύ με το να απαλλαγούμε από το άγχος στη ζωή και απλώς να είμαστε ευγενικοί. Είναι ένα μάθημα που πιστεύουν ότι πρέπει να μάθουν οι νεότερες γενιές.

«Θα πρέπει να πω στους νεότερους ότι πρέπει να έχουν καλή διάθεση και πρέπει να είναι πολύ ευγενικοί, συμπονετικοί και ευγνώμονες για ό,τι έχουν και απλώς να είναι… καλοί άνθρωποι», είπε η Torrisi στο FOX Business όταν ρωτήθηκε τι συμβουλές θα έδινε.

Η ανιψιά της Torrisi, Julia, πρόσθεσε ότι όταν η θεία της ήταν 60 ετών, βοήθησε να μεγαλώσει τα τρία εγγόνια της αφού ο γιος της ανέλαβε την πλήρη επιμέλεια των παιδιών του.

Αν είσαι ευγενικός, «θα επιστρέφει πάντα σε σένα», τόνισε με νόημα η Torrisi.

«Θα πρέπει να τους πω ότι πρέπει να έχουν καλή διάθεση και πρέπει να είναι πολύ ευγενικοί, συμπονετικοί και ευγνώμονες για ό,τι έχουν και απλώς να είναι… καλός άνθρωπος», είπε η Torrisi.

Επίσης δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν «να μην ιδρώνουν και να μην αγχώνονται για τα μικρά σκληρά πράγματα της ζωής».

« Νομίζω ότι οι άνθρωποι αγχώνουν τόσο πολύ τον εαυτό τους. Ανησυχούν για πράγματα που δεν είναι σημαντικά για αυτούς… πρέπει να αποφύγεις το άγχος», πρόσθεσε. Για να μειώσεις το άγχος, σχολίασε ότι είναι σημαντικό να είσαι απασχολημένος.

«Αν κάθεσαι και δεν κάνεις τίποτα, ανόητες σκέψεις θα περάσουν από το μυαλό σου. Πρέπει να είσαι απασχολημένος κάνοντας άλλα πράγματα», διευκρίνισε. Η Torrisi επέλεγε την μαγειρική και το φαγητό.  «Εγώ ψήνω. Και τρώω», είπε γελώντας.

Η Torrisi πιστώνει επίσης τη μακροχρόνια και υγιή ζωή της στην ενεργό δράση όταν ήταν νεότερη, η οποία περιελάμβανε πατινάζ και μπάσκετ. Θυμήθηκε επίσης ότι ανέβαινε όλα σκαλοπάτια μέχρι το σπίτι της κάθε μέρα.

«Δεν είχαμε ασανσέρ. Δεν χρησιμοποιήσαμε μεταφορικό μέσο. Περπατήσαμε στο σχολείο. Περπατήσαμε μέχρι την εκκλησία. Έμενα στον τελευταίο όροφο. Ανεβαίναμε πολλά σκαλοπάτια», είπε.

Η Vaccaro – γνωστή για το ότι είναι ενεργή στην κοινότητά της – τόνισε επίσης τη σημασία του να είσαι απασχολημένος και να βοηθάς τους άλλους.

«Αυτό που πιστεύω ότι σας κρατά υγιείς είναι να παραμείνετε ενεργοί», είπε στο FOX Business. «Αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή είναι αυτό που κάνω εδώ και πολλά χρόνια, και αυτό είναι να κάνω τη διαφορά όπου κι αν βρίσκομαι».

Η Vaccaro ήταν εθελόντρια στη μονάδα ανεξάρτητης διαβίωσής της στη Νέα Υόρκη για πολλά χρόνια. Ετοιμάζει το πακέτο πληροφοριών καλωσορίσματος για νέους ενοικιαστές και οργανώνει το ταμείο διακοπών της εγκατάστασης για τους υπαλλήλους, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 12.000 $ ετησίως για να τα διανείμει στους υπαλλήλους ως μπόνους. Ήταν επίσης πρόεδρος του συμβουλίου κατοίκων της εγκατάστασης, όπου οργάνωσε την εκλογή μελών του συμβουλίου.

Η Vaccaro πιστεύει ότι ο καθένας είναι ευλογημένος με διαφορετικές ικανότητες και ταλέντα και «ότι καλούμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε για το καλό των άλλων».  Η συμβουλή της στις νεότερες γενιές είναι να κοιτάξουν γύρω τους και να βρουν να κάνουν κάτι που θα επηρεάσει θετικά τη ζωή τρίτων.

«Αυτό είναι κρίσιμο», σχολίασε.

Πηγή: enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button