ΔΙΑΦΟΡΑ

Μαθεύτnκε η αλήθεια για την βpεφοκτóνο της Ημαθίας – Δεν ξεpπέρασε ποτέ την τpαγωδία που έζnσε και είχε ψuχολογικά προβλńματα

Μαθήτρια της τάξης η οποία αποδεκατίστηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τον Απρίλιο του 2023 ήταν η 37χρονη που σκότωσε το παιδί της στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Η πράξη της πάγωσε το πανελλήνιο, αλλά παράλληλα αποκάλυψε και στοιχεία από το παρελθόν της. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα ThessToday, η 37χρονη ήταν μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003, όταν 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Η 37χρονη ήταν μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003 που αποδεκατίστηκε στα Τέμπη -Δεν ξεπέρασε ποτέ το σοκ

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από επιλόχεια κατάθλιψη, πάσχει και από μια πολύ σοβαρή ψυχική νόσο, για την οποία ήταν απαραίτητο να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ώστε να είναι λειτουργική.

Η τοπική κοινωνία, η οποία γνώριζε τα προβλήματα της 37χρονης, δεν περίμενε ωστόσο ότι εκείνη θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς είχε μια οικογένεια να τη στηρίζει σε όλο αυτό.

Η 37χρονη μητέρα σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday φοιτούσε στην ίδια τάξη με τους μαθητές που σκοτώθηκαν πριν από 21 χρόνια, σκορπώντας θλίψη στο Μακροχώρι. Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή, ωστόσο έγκυρες πηγές εξηγούν ότι έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή με ένα τόσο αποτρόπαιο τρόπο.

Άλλωστε, δεν είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησε μετατραυματικό στρες μετά την τραγωδία του 2003, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας ακόμη μαθητής -σε ηλικία 35 ετών- έβαλε τέλος στη ζωή του με δίκαννο, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια των συμμαθητών του και για χρόνια πάλευε με ψυχολογικά προβλήματα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Το δυστύχημα με τους 21 νεκρούς μαθητές που συγκλόνισε την Ελλάδα

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές κόπηκε στην μέση

Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν φανταζόταν πως από τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών θα κατέληγε σε τραγωδία στα Τέμπη.

Σοκαριστική φωτογραφία από το εσωτερικό του λεωφορείου

Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος το έκαναν ακόμη πιο αποτρόπαιο, καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.

Όλη η Ελλάδα πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού τροχαίου

Ποιες ήταν οι αιτίες της σύγκρουσης στην τραγωδία των Τεμπών

Οι αιτίες της σύγκρουσης αναλύθηκαν λεπτομερώς αλλά δεν έγιναν ποτέ 100% σαφείς. Ο οδηγός οδηγούσε έξι ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από την άλλη, το λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν.

Η δίκη έγινε πέντε χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 2008, με τον οδηγό του λεωφορείου να αθωώνεται, αλλά ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών. Οι ιδιοκτήτες της νταλίκας αλλά και του εργοστασίου νοβοπάν, καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βέροιας το 2012, «Παρά τις τιμωρίες, παρά τις αποζημιώσεις, τα παιδιά του Μακροχωρίου δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω».

Το διαβάσαμε εδώ straight.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button