ΔΙΔΑΧΕΣ

Όσες γυναίκες έχουν δυσκολία στη γέννα έρχονται σταυρώνονται και δεν καταλαβαίνουν πως γεννούν..

Τη χρονιά της εκταφής, οχτώ χρόνια μετά την οσιακή κοίμηση της γερόντισσας Μυρτιδιώτισσας, άρχισαν και τα θαυμαστά σημεία με το ευλογημένο τσεμπεράκι της.

Είχε προείπει:

θα σε βοηθήσει και θα βοηθήσεις και συ με αυτό άλλους. Η πνευματική της θυγατέρα η ευβλαβής Κ., μέχρι τότε το είχε φυλαγμένο, σαν ένα πολύτιμο κειμήλιο σε ένα συρτάρι. Όταν ήρθε η καλή ώρα να γεννήσει, μας διηγείται, η κόρη μου Α., το μοναδικό της παιδί Π., δεν μπορούσε. Ήρθε ο μάμμος στο σπίτι… δυσκολία μεγάλη με την επίτοκο…  Τότε η Α. βλέπει στο όνειρό της μία γερόντισσα. Κρατούσε ένα μαύρο τσεμπέρι. Στάθηκε και σταύρωσέ μαυτό την κοιλιά της  Α.

Όταν η κόρη μου, μου είπε τι είδε αμέσως θυμήθηκα το ενθύμιο της ασκήτριας. Έτρεξα αμέσως και το έφερα. Σταύρωσα την κόρη μου τρεις φορές. Αυτό ήταν δεν προλάβαμε καλά-καλά να πάμε στην κλινική και γέννησε!

Από τότε το έχω βάλει στα εικονίσματα. Όσες γυναίκες έχουν δυσκολία στη γέννα και έτυχε να γνωρίζουν για το θαύμα της κόρης μου, έρχονται σταυρώνονται και δεν καταλαβαίνουν πως γεννούν. Τώρα πρόσφατα μία κοπέλα ήταν έγκυος. Στη Φλώρινα δύο γιατροί της είπαν κατηγορηματικά, ότι μόνο με καισαρική θα πάρουν το παιδί.

Μία θεία της κοπέλας, που ήξερε για το τσεμπεράκι της αγίας γερόντισσας, την έστειλε εδώ. Σταυρώθηκε με ευλάβεια. Την έπιασαν οι πόνοι, μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά ο γιατρός ήταν απόλυτος· μετά δύο ημέρες θα πάρουμε το παιδί. Παραδόξως όμως το παιδί βγήκε αμέσως και πολύ εύκολα, ο γιατρός δεν μπορούσε να δώσει λογική εξήγηση.

Από το 1995 άρχισε να ευωδιάζει. Έρχονται πολύ και το προσκυνούν. Εδώ και ένα χρόνο βλέπουμε θαύματα και σε στείρες γυναίκες. Σταυρώνονται και μένουν έγκυες. Ήρθε μια γυναίκα από την Θεσσαλονίκη με τον σύζυγό της.

Μορφωμένοι και οι δυο τους. Είχαν πόνο και θλίψη γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί. Τους προέτρεψα να κάνουν μία παράκληση στην Γοργοεπήκοο. Ύστερα να σταυρωθεί η σύζυγός με το ευλογημένο τσεμπεράκι της γερόντισσας, και έχει ο Θεός . Έτσι και έγινε. Μετά επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. Με ειδοποίησαν ότι έμεινε έγκυος.

Από το βιβλίο Γερόντισσα Μυρτιδιωτίσσα, η ασκήτρια της Κλεισούρας 1886 – 1974, του μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής Κυπριανού, Φυλή Αττικής σσ 169 – 171.

πηγη choratouaxoritou.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button