ΥΓΕΙΑ

Άσχημη γεύση στο στόμα: Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

 

Η άσχημη γεύση στο στόμα, γνωστή ως δυσγευσία, είναι ένα κοινό σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους.

Η γαστρεντερική παλινδρόμηση, η παρωτίτιδα, η κακή στοματική υγιεινή, η λήψη φαρμάκων και το κάπνισμα είναι μερικοί από αυτούς.

Προβλήματα γεύσης μπορεί να προκαλέσει επίσης μια δυσλειτουργία του τρόπου που ο εγκέφαλος ερμηνεύει τις αισθήσεις.

Στοματική υγεία
Η γεύση σας μπορεί να επηρεαστεί από προβλήματα της στοματικής κοιλότητας. Τα συνηθέστερα είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδα. Επίσης η κακή υγιεινή των δοντιών, δηλαδή το να μην τα βουρτσίζετε τακτικά έχει ως αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα τροφών που δημιουργούν κακή γεύση και δυσάρεστη αναπνοή.

Νευρικό σύστημα
Πιθανή αιτία για την κακή γεύση στο στόμα μπορεί να σχετίζεται με διαταραχή του νευρικού συστήματος.

Προβλήματα υγείας
Ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και η κακή λειτουργία του θυρεοειδούς, έχουν συχνά επίπτωση στην αίσθηση της γεύσης.

Εγκυμοσύνη
Ορισμένα στάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν μια άσχημη γεύση στο στόμα της μέλλουσας μητέρας.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα οξέα ανεβαίνουν από το στομάχι στον οισοφάγο. Αυτά τα οξέα μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα αυτό.

Φάρμακα
Μία από τις πιο κοινές αιτίες για την κακή γεύση στο στόμα σας είναι η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως: Αντιβιοτικά, αντιυπερτασιακά, αντικαρκινικά, διαβητικά και άλλα.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button