ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κόλπο με το ξύδι για τον πιο αφράτο κιμά

Το απόλυτο μυστικό!

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα φαγητά που δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς και για εκείνη την ημέρα φυσικά, θέλουμε να είναι στην καλύτερη εκδοχή τους, αφράτα και ζουμερά.

Πώς θα πετύχουμε όμως τα πιο αφράτα μπιφτέκια; Στο 90% εκείνων που επιχειρούν να φτιάξουν ρολό κιμά το αποτέλεσμα είναι στεγνό. Τι είναι εκείνο που λείπει;

Η απάντηση βρίσκεται στα υλικά που συνδυάζετε με τον κιμά. Το πιο σημαντικό από όλα τα βήματα είναι ο κιμάς και τα υλικά να είναι πάντα μα πάντα σε θερμοκρασία δωματίου! Αν θέλεις να μαλακώσεις λιγάκι τον κιμά σου, μπορείς να προσθέσεις ντομάτα, κρεμμύδι αλλά και ξύδι.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ το μυστικό για να μη στεγνώνουν τα μπιφτέκια στο ψήσιμο. Σου αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια στην ψησταριά ή το γκριλ αλλά πάντα σου βγαίνουν στεγνά; Έχουμε δύο κολπάκια για να είναι πάντα ζουμερά όπως αυτά που γεύεσαι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Τα κολπάκια είναι περίπου στην ίδια λογική με μια απλή διαφορά: το ένα είναι πιο γευστικό αλλά το άλλο πιο διαιτητικό.

Δυο κόλπα για ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα

  1. Βούτυρο
  2. Παγάκι

Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.

Σας διαλύονται τα μπιφτέκια; Το σούπερ tip για να μην ξαναγίνει ποτέ

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button