ΥΓΕΙΑ

Όταν ξυπνάμε την ίδια ώρα αργά το βράδυ είναι σημάδι ότι κάτι τρέχει με την υγεία μας

Έχει συμβεί σε όλους μας. Έχουμε ένα συγκεκριμένο ωράριο ξυπνήματος και ύπνου αλλά πολλές φορές ξυπνάμε μέσα στη νύχτα… Είναι ακόμα σκοτάδι αλλά το ρολόι δείχνει την ίδια ώρα όπως και χθες και προχθές και δύο μέρες πιο πριν και ακόμα πιο πίσω. Καταλάβατε το νόημα.

Τι συμβαίνει, λοιπόν ; Γιατί το σώμα σας έχει αποφασίσει να σας ξυπνάει αυτή τη συγκεκριμένη ώρα πριν από το κανονικό σας ξύπνημα ; Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο.

Στο κάτω κάτω, το να ξυπνάτε στη μέση του ύπνου σας και να παλεύετε να ξανά κοιμηθείτε δεν σας βοηθάει στο να μην είστε κουρασμένοι και κατσούφηδες την επόμενη ημέρα.

Μερικές φορές συμβαίνει ακόμα και όταν έχετε μεριμνήσει να πέσετε για ύπνο τη σωστή ώρα και έχετε κάνει όλα αυτά τα μικρά τρικς για έναν καλό ύπνο όπως το να κοιμηθείτε από το αριστερό πλευρό έχοντας μία ευχάριστη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι το σώμα σας χρειάζεται συχνό και βαθύ ύπνο για να έχει την υγειά του. Τι συμβαίνει, λοιπόν ; Υπάρχει μία θεωρία που υποστηρίζει πως το ξύπνημα σε συγκεκριμένη ώρα τη νύχτα είναι στην ουσία ένα προειδοποιητικό σήμα που στέλνει το σώμα σας ότι κάτι συμβαίνει στο εσωτερικό του.

Καθώς κοιμάστε είναι πολλές οι ενέργειες που συμβαίνουν στο σώμα σας. Για παράδειγμα, όταν εσείς παίρνετε έναν υπνάκο, ο οργανισμός σας δουλεύει ώστε να αποκαταστήσει ιστούς ή να απελευθερώσει ορμόνες για να μεγαλώσουν οι μύες σας.

Επομένως, αν σας συμβαίνει να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, θεωρητικά το σώμα σας σάς στέλνει μηνύματα για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό όργανο. Η θεωρία αυτή συνδέεται με την αρχαία πρακτική των Κινέζων με το φενγκ σούι το οποίο συνδέει τις ώρες της ημέρας με μέρη του σώματος και τη ψυχική κατάσταση.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα μεταμεσονύχτια ξυπνήματα!

Τι είναι το βιολογικό ρολόι;

Κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του βιολογικό ρολόι ξυπνήματος και ύπνου.

Η ποσότητα του ύπνου και οι ώρες ύπνου διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και αλλάζουν με την ηλικία καθώς όταν μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε λιγότερο ύπνο. Στο φενγκ σούι πιστεύεται πώς συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είναι συνδεδεμένες με διάφορα μέρη του σώματος.

Επομένως, ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε νύχτα σημαίνει πως υπάρχει κάποιο θέμα με το μέρος του σώματος ή τα συναισθήματα που είναι συνδεδεμένα με αυτή την ώρα.

Γιατί ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός ;

Περνάμε το 1/3 της ζωής μας κοιμώμενοι. Σε καμία των περιπτώσεων, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι σπατάλη χρόνου, αντιθέτως, είναι απαραίτητο για να μένουμε ζωντανοί.

Καθώς κοιμάστε, το σώμα σας δουλεύει για να αποκαταστήσει ιστούς, παράγει ορμόνες και βασικά ρυθμίζει το όλο σύστημα για την επόμενη μέρα. Χωρίς σωστό ύπνο μην περιμένετε να είστε απόλυτα υγιείς !

Τότε, λοιπόν, γιατί το σώμα σας να ξυπνάει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα και να καταστρέφει τον καλό σας ύπνο ; Ίσως επειδή υπάρχει όντως λόγος..

Βιολογικό ρολόι ύπνου

9μ.μ-11μ.μ : Θυρεοειδής αδένας

Αν ξυπνάτε μεταξύ αυτών των ωρών, τότε ίσως ο θυρεοειδής σας να υπολειτουργεί.

Σε αυτές τις πρώτες ώρες ύπνου το ενδοκρινικό μας σύστημα αυτορρυθμίζεται. Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες τότε κάτι στο ενδοκρινικό μπλοκάρεται.

Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες να κοιμηθείτε νωρίς το βράδυ τότε μάλλον έχετε πρόβλημα στο ότι δεν μπορείτε να χαλαρώσετε τόσο πολύ ώστε να σας πάρει ο ύπνος. Οι επινεφρίδιοι αδένες είναι υπεύθυνοι για την ορμόνη του «αντιδρώ αποτελεσματικά ή φεύγω γρήγορα», την αδρεναλίνη.

Ξυπνώντας αυτές τις ώρες μπορεί να σημαίνει πως έχετε ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

11μ.μ- 1π.μ : Χοληδόχος κύστη

Η χοληδόχος κύστη παράγει τη χολή, η οποία είναι σημαντική κατά τη διάρκεια της πέψης και της απορρόφησης.

Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες σημαίνει πως κάτι πάει στραβά με την χοληδόχο κύστη σας.

Η κινέζικη παραδοσιακή ιατρική συνδέει τη χοληδόχο κύστη με το άγχος και την πίκρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι κάτι σας απασχολεί σημαντικά και σας κάνει νευρικούς.

1π.μ -3π.μ: Συκώτι

Μεταξύ 1 με 3 το πρωί το σώμα σας αυτοκαθαρίζεται, αποβάλει τα άχρηστα συστατικά από το αίμα και τους ιστούς.

Το συκώτι σας είναι ένα μεγάλο όργανο που οφείλεται για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας και είναι συσχετισμένο με αυτή την ώρα.

Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες σημαίνει ότι είστε γεμάτοι με «απόβλητα» στη μορφή αρνητικών συναισθημάτων και ότι θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε για να τα αποβάλλετε από μέσα σας.

Σκεφτείτε, επίσης, να είστε καλοί με το συκώτι σας, να πίνετε αρκετό νερό και να ελαττώσετε το αλκοόλ και τη καφεΐνη .

3π.μ-5π.μ: Πνεύμονες

Κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών εισέρχεται αίμα και οξυγόνο στους μυς ανεφοδιάζοντας τα κύτταρα με το απαραίτητο οξυγόνο. Με τον ανεφοδιασμό αυτόν, οι μύες και τα κύτταρα σας είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ξανά όλη την μέρα.

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική έχει συνδέσει τους πνεύμονες με τα αισθήματα της απώλειας και της στενοχώριας.

Οπότε, αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες τότε μάλλον έχετε βιώσει κάποιο είδος απώλειας στη ζωή σας από την οποία ακόμα δεν έχετε συνέλθει.

5π.μ-7π.μ: Παχύ έντερο

Όπως και το συκώτι έτσι και το παχύ έντερο καθαρίζει τον οργανισμό σας από τα απόβλητα και αποτελεί τον τελικό προορισμό για τις περιττές τροφές.

Αν ξυπνάτε αυτές τις ώρες και κυρίως με την επιθυμία να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα είναι μία ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει με το παχύ σας έντερο.

Επίσης, ξυπνώντας αυτές τις ώρες, λέγεται, πως δείχνει ότι πρέπει να επαναξιολογήσετε καταστάσεις στις οποίες επιμένετε και να αποφασίσετε τι πρέπει να αφήσετε πίσω σας.

Βιολογικό ρολόι ημέρας

7π.μ-11π.μ: Στομάχι και σπλήνα

Μία απότομη μετάπτωση στην ενέργεια σας, ένα αίσθημα αγωνίας και άγχους ή κάποιας δυσφορίας μέσα στην ημέρα μπορεί, επίσης, να συνδεθεί με συγκεκριμένα όργανα του σώματος και με τα συναισθήματα.

Για παράδειγμα, το διάστημα μεταξύ 7π.μ με 11π.μ είναι συνδεδεμένο με τη σπλήνα και το στομάχι.

Έχει να κάνει με την τροφή, με την θρέψη, και του εαυτού σας και των άλλων. Πρέπει να γεμίσετε για να ξεκινήσετε τη καινούρια σας ημέρα. Γι’ αυτόν τον λόγο το πρωινό είναι τόσο σημαντικό !

11π.μ-3μ.μ: Καρδιά και Λεπτό έντερο

Το διάστημα των ωρών αυτών συνδέεται, σύμφωνα με τη παράδοση, με την επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Αν νιώσετε πώς η ενέργεια σας έχει πέσει τότε προσπαθήστε να φάτε κάτι, να κινηθείτε στον χώρο ή και να μιλήσετε σε κάποιον ώστε να επανασυντονίσετε τους εαυτούς σας και να υψώσετε το πνεύμα σας.

3μ.μ-7μ.μ: Ουροδόχος κύστη και Νεφρά

Αργά το απόγευμα και το βραδάκι είναι οι στιγμές της επαναξιολόγησης στο τέλος της ημέρας.

Αν νιώθετε εξουθενωμένοι και κάπως δύστροποι αυτές τις ώρες τότε σημαίνει πως μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις πράξεις σας, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων σας.

Αυτά τα όργανα συνδέονται με τις πηγές και τους πόρους του καθενός. Σωματικά και ψυχολογικά. Και μας θυμίζουν να δίνουμε βάση σε αυτά που έχουμε.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το βιολογικό μου ρολόι;

Αν έχετε παρατηρήσει ότι ξυπνάτε μέσα στη νύχτα, ότι νιώθετε εξουθενωμένοι μέσα στη μέρα ή αντιμετωπίζετε άλλες άβολες στιγμές την ίδια ώρα κάθε μέρα ή νύχτα, σκεφτείτε τι κάνετε που μπορεί να φταίει γι’ αυτό.

Αναλογιστείτε την διατροφή σας, τις συνήθειες σας, τις σχέσεις σας και το στρες. Δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε τι προκαλεί το πρόβλημα και προσπαθήστε να το επιδιορθώσετε. Θα εκπλαγείτε με την καλύτερη ποιότητα ύπνου που θα πετύχετε!

Και μη ξεχνάτε: ένα καλό στρώμα ύπνου πάντα βοηθά για έναν ποιοτικό, ωραίο, υπνάκο.

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button