ΔΙΑΦΟΡΑ

Άλατα στις βρύσες: Το φυσικό υλικό που έχουμε στο ντουλάπι μας και τα εξαφανίζει στο πι και φι

Το πιο επίμονο πρόβλημα στο μπάνιο είναι τα άλατα. Δεν έχει σημασία αν ένα μπάνιο λάμπει από καθαριότητα, τα άλατα θα το κάνουν να φαίνεται βρώμικο.

Εάν το νερό είναι σκληρό τότε ακόμα και οι ολοκαίνουργιες βρύσες δείχνουν θαμπές και βρώμικες μετά από μερικές μόλις ώρες χρήσης και για να διατηρήσουν την καθαριότητα και τη γυαλάδα τους πρέπει τα άλατα να αφαιρούνται σχεδόν καθημερινά!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά ένας τρόπος που ίσως δεν έχετε δοκιμάσει και τελικά θα σας λύσει τα χέρια είναι με ένα φυσικό υλικό που έχουμε όλοι στη κουζίνα μας και αυτό είναι το ξύδι.

Η καλύτερη “homemade” συνταγή ενάντια στα άλατα είναι το λευκό ξύδι! Θα εκπλαγείτε με τη δράση του!

Πριν το χρησιμοποιήσετε βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες και τα υπόλοιπα μεταλλικά αξεσουάρ με τα οποία θα έρθει σε επαφή δεν είναι από σίδερο ή νίκελ. Το σίδερο και το νίκελ είναι πιθανό να ξεφλουδίσουν.

Για γρήγορο καθημερινό γυάλισμα εμποτίστε ένα βαμβακερό πανί με λίγο λευκό ξύδι και περάστε με αυτό τις βρύσες. Εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά που αφήνει το ξύδι στο χώρο, βράστε το με φλούδες από εσπεριδοειδή και αφήστε το σε ένα μπουκάλι να κρυώσει ή προσθέστε αιθέρια έλαια.

Εάν το στόμιο της βρύσης μοιάζει να είναι βουλωμένο και εμποδίζει την καλή ροή του νερού τότε αφαιρέστε το προσεκτικά, ξύστε με μια παλιά οδοντόβουρτσα τα πολλά άλατα και στη συνέχεια βυθίστε το σε ένα μπολ με ξύδι που πρώτα έχετε θερμάνει ώστε να είναι σχεδόν καυτό. Αφήστε το για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια τρίψτε πάλι με την οδοντόβουρτσα. Θα γίνει σαν καινούργιο! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την κεφαλή του ντουζ.

πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button