ΔΙΑΦΟΡΑ

Άνθιμος σε Υπουργούς: «Θέλετε να είστε άθεοι; Μην μας ….

 

 

Σε συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε  την  Μεγάλη Δευτέρα η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας Κηφισίας Θεσσαλονίκης.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Άνθιμος, ενημέρωσε το εκκλησίασμα ότι καθυστέρησε λίγο την άφιξή του διότι σήμερα εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κυρός Προκόπιος.

«Ο μακαριστός Προκόπιος που παρέδωσε σήμερα την ψυχή του στον Θεό, μου ήταν παλαιός γνώριμος και φίλος ενώ ακόμα ήμουν λαϊκός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: «Ήταν ένας πολύ καλός γείτονας, απλός άνθρωπος, ταπεινός, ήσυχος και ο οποίος κουράστηκε πάρα πολύ πράγματι! Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όσο καιρό χρειαστεί η Ι.Μ. Καλαμαριάς να ποιμαίνετε από την ταπεινότητά μου επειδή είμαι ο αρχαιότερος εκ των πλησιέστερων.»

Επίσης ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Άνθιμος ανέφερε ότι η πίστη μας άντεξε σε πολύ δύσκολα χρόνια, γι’ αυτό οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουν διχόνοια μεταξύ τους.

Τέλος ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στους Υπουργούς εκείνους της Κυβέρνησης που διαλαλούν ότι είναι άθεοι, υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορείς να λες ότι είσαι άθεος σε ένα ορθόδοξο λαό!

Θέλεις να είσαι άθεος; Ας είσαι! Αλλά μην μας το λες, δεν μας ενδιαφέρει.»

«Εμείς που ψηφίσαμε δεν ψηφίσαμε την αθεΐα, αλλά ψηφίσαμε μια υπόσχεση τακτικής για τον λαό μας που θα μας οδηγήσει σε ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο ακόμη δεν ήρθε! Είμαστε ακόμη σε αγωνία και καθημερινά κάνουμε τον σταυρό μας», πρόσθεσε κλείνοντας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

 

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button