ΔΙΑΦΟΡΑ

Άντρας βρήκε ένα κουτάβι που πεθαίνει ζωντανό στο έδαφος, αλλά δεν είναι «καθόλου κουτάβι»

Το προσωπικό στο «Skegness Natureland Seal Sanctuary» αντιμετώπισε μια κατάσταση δοκιμής όταν έλαβε μια κλήση έκτακτης ανάγκης από έναν άνδρα που ονομάζεται Ian Ellis, γράφει ilovemydogsomuch

Προφανώς, ο Ian παρακολουθούσε πτηνά στο RSPB Reserve στο Frampton Marshes, όταν είδε κάτι ασυνήθιστο μέσα από το τηλεσκόπιό του.

Ο Ίαν είχε ανακαλύψει ένα τεράστιο κοπάδι με πάνω από 30 αγελάδες που περιτριγύριζαν ένα λανθάνον, αναίσθητο κουτάβι. Το φτωχό πλάσμα βρισκόταν θαμμένο στο ελώδες έδαφος, ενώ οι αγελάδες κοιτούσαν ανήσυχες καθώς αναρωτιόντουσαν πώς να βοηθήσουν το ταλαιπωρημένο μωρό.

Λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη χρόνου και την αβεβαιότητα της κατάστασης, οι εργάτες του ιερού παρείχαν στον Ίαν κρίσιμες οδηγίες για το πώς να περιηγηθεί στο κοπάδι και να ανασύρει το μωρό. Όταν κοίταξε καλύτερα, σοκαρίστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι το πλάσμα δεν ήταν κουτάβι, αλλά μάλλον μωρό φώκια!

Η επόμενη ώρα ήταν τεταμένη, αλλά ο 67χρονος φιλόζωος ακολούθησε σχολαστικά τις συμβουλές των εργαζομένων και μετέφερε με επιτυχία το τραυματισμένο κουτάβι στην ασφάλεια!

Το μωρό της φώκιας, που αργότερα ονομάστηκε Celebration, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του ιερού σε αφυδατωμένη και ληθαργική κατάσταση. Ήταν μόλις 5 ημερών και πιθανότατα έμεινε ορφανή.

Ο κτηνίατρος υπέθεσε ότι το Celebration κατέληξε στον βάλτο αφού παρασύρθηκε σε υψηλή παλίρροια. Τις επόμενες μέρες, η βρεφική φώκια βρισκόταν σε ενυδατικά υγρά μέχρι να σταθεροποιηθεί τελικά η υγεία της.

Η γιορτή είναι πολύ μικρή για να τραφεί μόνη της στο νερό, επομένως δεν μπορεί να απελευθερωθεί ακόμα στον βιότοπό της. Ένα άλλο πιεστικό ζήτημα είναι το αναπνευστικό της πρόβλημα, για το οποίο υποβάλλεται σε θεραπεία με αντιβιοτικά.

Η γιορτή συνδυάζεται ήδη καλά με τα άλλα κουτάβια στο καταφύγιο και είναι θέμα χρόνου να αναρρώσει πλήρως!

Κάντε κλικ στο παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς το να το προσέξουν οι αγελάδες βοήθησε την ετοιμοθάνατη φώκια να βρει βοήθεια.

 

πηγη protienimerosi.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button