ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο Σοκ απίστευτα πράγματα στην «Κιβωτού του Κόσμου»

Διαβάστε στο ΘΕΜΑ: Τρεις νέες υποθέσεις ασέλγειας ανηλίκων στην «Κιβωτό» – Βρήκαν 280 ακίνητα και €10 εκατ!

Σωρεία καταγγελιών και 12 καταθέσεις για ασέλγεια και βία στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» – Όλο το ρεπορτάζ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί

Το «κουβάρι» των απίστευτων καταγγελιών για όσα διαδραματίζονταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», ανά τη χώρα, αρχίζουν να ξετυλίγουν ο δύο εισαγγελείς Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση, λαμβάνοντας, κάτω από συνθήκες μυστικότητας, καταθέσεις από κρίσιμους μάρτυρες, που εισφέρουν σημαντικά στοιχεία.

Τόσο από τις καταθέσεις αυτές όσο και από εκείνη του 19χρονου, ο οποίος και κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον ιδρυτή της «Κιβωτού», τον πατέρα Αντώνιο, οι εισαγγελείς καθορίζουν τα επόμενα βήματά τους, έχοντας σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», ήδη σχηματίσει εικόνα για όσα συνέβαιναν σε διάφορες δομές της ΜΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον τους στρέφεται σε τρία ανήλικα που ενδέχεται να έχουν υποστεί, επίσης, σεξουαλική κακοποίηση. Πρόκειται, ωστόσο, για παιδιά που φέρονται να διστάζουν σε αυτή τη φάση των ερευνών να μιλήσουν και να ξετυλίξουν το κουβάρι του εφιάλτη που ενδεχομένως βίωναν, βοηθώντας έτσι τις Αρχές να αποδώσουν ευθύνες. Οι λόγοι γι’ αυτή τους τη διστακτικότητα είναι πολλοί και ευνόητοι. Βρίσκονται, εξάλλου, σε σχέση εξάρτησης με την «Κιβωτό» είτε τα ίδια είτε οι οικογένειές τους.

Πέραν αυτού, όμως, όπως λένε στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα όσα εκτυλίσσονται αυτές τις ώρες σε διάφορες δομές της «Κιβωτού», κάποια από τα παιδιά αυτά φέρονται να έχουν δεχτεί ακόμη και απειλές, για να μην σπάσουν τη σιωπή τους. Απειλές, όμως, και εκφοβισμό έχουν δεχτεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και τα παιδιά που κατέθεσαν και κατήγγειλαν τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, βάζοντάς τον στο κάδρο της ποινικής έρευνας.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», η συνολική αξία των 280 ακινήτων, τα οποία περιλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. ευρώ, ενώ δέκα εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς της οργάνωσης. Παράλληλα, βάσει των λιγοστών μέχρι στιγμής διαθέσιμων οικονομικών δεδομένων, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον είχε φτάσει να εισπράττει περίπου 5,4 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ, ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button