ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προφιτερόλ έκπληξη μέσα σε 15 λεπτά…! ! !

Υλικά

  • Μπισκότα Μιράντα 1 πακέτο κομμένα
  • Μπισκότα πτι μπερ 1 πακέτο κομμένα
  • Μήλα 3 τεμ τριμμένα
  • Φουντούκια 120 γρ τριμμένα
  • Τρούφα σοκολάτας 2 κουταλιές σούπας
Για την κρέμα
  • Γάλα 2 ποτήρια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ
  • Κακάο 4 κουταλιές σούπας κοφτές
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Βανίλια 1 τεμ
  • Αυγά 2 τεμ
  • Σαντιγί προαιρετικά

Οδηγίες

Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε , τα τρίβουμε σε τρίφτη στην χοντρή πλευρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κομμένα μπισκότα,τα φουντουκιά και την τρούφα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα σοκολάτας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά ένα- ένα χτυπώντας μετο σύρμα για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε  να κρυώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε τις μπάλες μήλου σε μια πιατέλα ή μπολ και περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2  ώρες μέχρι να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με σαντιγί (προαιρετικά) και το απολαμβάνουμε.

ΠΗΓΗ chefoulis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button