ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί όταν μιλάμε στο σκύλο μας, εκείνος γυρίζει το κεφάλι στο πλάι;

 

 

Όλοι βρίσκουμε πολύ χαριτωμένη την κίνηση του σκύλου μας να γυρίζει το κεφάλι του στο πλάι σαν να θέλει να καταλάβει τι λέμε ή τι κάνουμε. Σήμερα κάποιοι υποθέτουν πως το κάνουν για να ακούσουν καλύτερα ή είναι μία κίνηση επικοινωνίας.

tilestwra.com | Γιατί όταν μιλάμε στο σκύλο μας, εκείνος γυρίζει το κεφάλι στο πλάι;

Ο καθηγητής ψυχολογίας και συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικά με τους σκύλους, Στάνλεϊ Κόρεν, κάνει μία νέα υπόθεση: Υποστηρίζει πως η συνήθεια αυτή έχει να κάνει με την όρασή τους.

Τα σκυλιά παρατηρούν τα χέρια, το σώμα και το πρόσωπο μας προσπαθώντας να καταλάβουν τι θέλουμε να πούμε. Αναρωτιέται λοιπόν μήπως η μουσούδα τους είναι σε κάποια από αυτά εμπόδιο να δούνε καλύτερα.

tilestwra.com | Γιατί όταν μιλάμε στο σκύλο μας, εκείνος γυρίζει το κεφάλι στο πλάι;

Πραγματοποίησε πείραμα στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες σκυλιά και οι ιδιοκτήτες τους. Το 71% των σκύλων με μακριά μουσούδα παρατηρήθηκε πως γυρνούσε το κεφάλι του συχνότερα σε σχέση με αυτά που είχαν με κοντή μουσούδα, όπως είναι τα Pugs και τα Bulldogs.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

πηγη tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button