ΔΙΑΦΟΡΑ

Γνήσια κηραλοιφή: ο φυσικός σύμμαχος του ανθρώπου!

 

Η φύση είναι ένα απέραντο φαρμακείο. Μια άποψη που υποστηρίζουν πολλοί τα τελευταία χρόνια, ή καλύτερα, μια άποψη παλαιότερων εποχών, που ανακαλύπτουμε και στην εποχή μας.

Πάντοτε αναρωτιόμουν πως αντιμετώπιζαν οι παλαιότερες γενιές τα προβλήματα υγείας, αφού στην εποχή τους δεν ήταν τόσο εξελιγμένη η φαρμακοβιομηχανία. Η απάντηση ήταν πολύ απλή. Αξιοποιούσαν το μόνιμο κι ανεξάντλητο φαρμακείο, τη φύση και αμέτρητα βότανά της.

Αξιόλογες προσπάθειες ανθρώπων που ασχολούνται με τα βότανα και με άλλα φυσικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και το μελισσοκέρι, έχουν αναδείξει μια σειρά από αποτελεσματικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Από τα πιο διαδεδομένα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι οι γνωστές, στους περισσότερους, κηραλοιφές.

Οι κηραλοιφές είναι αλοιφές που αποτελούνται από αγνά φυτικά υλικά. Υπάρχουν 300 ουσίες στο κερί της μέλισσας και σε συνδυασμό με αγνό ελαιόλαδο δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που τρέφουν και τονώνουν το δέρμα, όπως επίσης βοηθούν την ελαστικότητά του.

Έτσι, καταφέρνουμε κι έχουμε αλοιφές που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την γηρασμένη επιδερμίδα, τις ρυτίδες, τα σκασμένα χέρια, τους μαύρους κύκλους στη δύσκολη περιοχή των ματιών και μια γενικότερη περιποίηση του προσώπου.

Επίσης, οι κηραλοιφές έχουν καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλογιστική, αντιψυκτική, μαλακτική και αντιγραφική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, κοψίματα και συγκάματα σε όλο το σώμα και για τα σκασμένα χείλη. Ακόμη, για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος αλλά και πιο απαιτητικών ασθενειών όπως οι αιμορροΐδες, οι κιρσοί και η φλεβίτιδα.

Η γνήσια φυσική κηραλοιφή θεωρείται ένα από τα πιο θαυματουργά φυσικά σκευάσματα.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της κηραλοιφής. Άλλες είναι με βάμματα (αλκοόλη με διάφορα βότανα) άλλες με αιθέρια έλαια και άλλες με φυσικές πρώτες ύλες, όπως η μαστίχα, το μέλι, το άσπρο λιβάνι και άλλα φυσικά προϊόντα.

Η ποικιλία μεγάλη, όπου καλύπτουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό, δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, οι πανάδες και τα εξανθήματα, αλλά και άλλων ειδών, όπως οι μυϊκοί πόνοι.

Οι κηραλοιφές, έχοντας αποκτήσει “φανατικούς οπαδούς”, γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες στο ευρύ κοινό, καθώς συνδυάζουν άμεση αποτελεσματικότητα, προσιτή τιμή και αγνά, φυτικά συστατικά, δίχως χημικές ουσίες.

Στοιεχεία επικοινωνίας:

Τηλ. : 26340-44282, 44381 Φαξ : 26340 44390
(Καθημερινά: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30)
Κατάστημα: Τηλ: 210 7600382
Email: [email protected]

πηγη agioritikovima.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button