ΔΙΑΦΟΡΑ

Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη

Πέτρος Φιλιππίδης: Εξελίξεις με την υγεία του – Η αγωγή και τα βαριά συμπτώματα

Τα λόγια των μαρτύρων υπεράσπισης για τον ηθοποιό

Με κορωνοϊό νοσεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η είδηση έγινε γνωστή με αφορμή την απουσία του από τη χθεσινή ημέρα της δίκης αφού δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και όλα όσα είπε η δικηγόρος του στην εκπομπή Super Κατερίνα το πρωί της Τετάρτης (14-12) δεν ισχύει η είδηση πως είναι ένα βήμα πριν την εντατική.

«Δεν ισχύει αυτό. Διαγνώστηκε θετικός σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Έχει ήδη χορηγηθεί θεραπεία την οποία και λαμβάνει. Για την ώρα αντιμετωπίζεται στο σπίτι. Εξακολουθεί να έχει έντονα συμπτώματα αλλά είναι σε κατ’ οίκον νοσηλεία. Ήταν συγκινημένος με κάποιος αποδεικτικό στοιχείο που προέκυψε και θα το παρουσιάσουμε στο δικαστήριο», είπε και συνέχισε:

«Είναι έτοιμος να απολογηθεί. Δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, θα πρέπει να έχει και ο ίδιος τις φυσικές δυνάμεις για την απολογία του».

Συνεχίζεται η δίκη Φιλιππίδη: Τα λόγια των μαρτύρων υπεράσπισης για τον ηθοποιό

Οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζουν την πολύκροτη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που δικάζεται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες σε βάρος τριών γυναικών, με τον ηθοποιό να βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Ραδιοφωνική παραγωγός, η οποία, όπως ανέφερε, είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο για πέντε χρόνια, όταν αυτός ήταν φοιτητής στο θέατρο Τέχνης, είπε στην κατάθεσή της στη δίκη πως με τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν σταμάτησε να διατηρεί φιλική σχέση και πως πρόκειται για άνθρωπο «με συγκρότηση, χαρακτήρα ευαίσθητο και με ενσυναίσθηση». Όπως είπε η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος ηθοποιός κατά τη διάρκεια της σχέσης τους «ήταν πάρα πολύ τρυφερός και δοτικός, δεν ήταν επιθετικός, ούτε καν νευρικός».

Συνεχίζοντας η ίδια μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της: «Γνώρισα ένα νέο παιδί, φοιτητή στο θέατρο τέχνης. Είχε μεγάλο πάθος για κάθε τι. Εμένα, που δεν είμαι ηθοποιός, μου μετέδιδε τη μαγεία του θεάτρου. Μου έκανε εντύπωση αυτό το ταλέντο, αυτή η σπίθα. Όταν είδα τις καταγγελίες αισθάνθηκα τεράστιο σοκ. Είμαι υπέρ του #metoo, είμαι υπέρ των καταγγελιών. Θα έπρεπε όλη η κοινωνία να είναι έτσι και να μην είναι απλώς ένα κίνημα».

Συνήγορος υπεράσπισης Φιλιππίδη: Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Δέχομαι ότι αν τώρα μπορεί κάποιος να μιλήσει, ας μιλήσει. Το σέβομαι. Αλλά αν το πεις επιτόπου θα σωθεί και κάποιος άλλος. Μετά από 10 χρόνια δεν ξέρω τι νόημα έχει.

Συνήγορος: Τόσες καταγγελίες πώς τις εξηγείτε;

Μάρτυρας: Μπορεί να μην έχει φανεί το κίνητρο. Μπορεί να μην είναι και κοινό το κίνητρο της κάθε καταγγέλλουσας.

Συνήγορος: Εσάς αν σας βίαζαν, θα το ξεχνάγατε;

Μάρτυρας: Εγώ δεν ξεχνάω ούτε τις παρενοχλήσεις που έχω υποστεί.

Άλλη μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, συνταξιούχος, που εργαζόταν ως στέλεχος στο Εθνικό Θέατρο, είπε στην κατάθεσή της: «Πάντα η συνεργασία μας ήταν άψογη. Ποτέ δεν έδωσε λαβή για κάτι. Δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα. Πιστεύω δεν είχε ακουστεί, γιατί δεν είχε συμβεί τίποτα. Δεν είχε ποτέ βίαιη συμπεριφορά ο Πέτρος, δεν ξέφυγε ποτέ από το μετρό. Δεν ήταν τύραννος ούτε τρελός».

Αλλη μάρτυρας στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου σήμερα, είπε στην κατάθεσή της για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν άνοιξε ποτέ μύτη. Όλη την ώρα είχαμε επαφές με τις πρόβες, δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες ή παράπονα. Κάποιες εντάσεις μόνο στα πλαίσια της δουλειάς.

Όλο αυτό που γίνεται όλο αυτό τον καιρό έχει και μια άλλη οπτική. Μόλις πάει κάποιος να πει κάτι θετικό για τον Φιλιππίδη στην τηλεόραση, τον κόβουνε στον αέρα. Αποκαθηλώνουν έναν άνθρωπο, τον φυλακίσανε, θέλουν να τον δουν στην αγχόνη; Γιατί; Δεν χόρτασαν πια; Η συγχώρεση δεν υπάρχει καθόλου;».

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button