ΔΙΑΦΟΡΑ

Θαυμακού Ιάκωβος: “Ο Άγ. Γεώργιος είχε την βεβαιότητα της Αιώνιας Ζωής, μέσα στη Βασιλεία του Θεού”(ΦΩΤΟ)!

πηγη agioritikovima.gr

του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε χθες, Τετάρτη 22 Απριλίου, ο Μέγας Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίων Γεωργίου & Ειρήνης στην περιοχήτου Παπάγου.

Της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ναό, για να τιμήσει τον Άγιο, ενώ στο μέσο του Ναού, είχε τεθεί προς προσκύνηση λείψανο του Αγίου Γεωργίου που φυλάσσεται στο Ναό.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, μίλησε για τους Αγίους και το πως αυτοί έζησαν. “Έκαναν την προσωπική τους υπέρβαση. Κατάφεραν να εννοήσουν και να διατηρήσουν το Λόγο του Θεού, που είναι ο σωτήριος δρόμος προς την ολοκλήρωση και πληρότητα του ανθρώπου. Έτσι και ο Άγιος Γεώργιος ανακάλυψε την Αλήθεια του Θεού στη ζωή του, θυσιάστηκε για να ομολογήσει την πίστη του στο Θεό και να τη διακηρύξει “εις τους μακράν και εις τους εγγύς”. Είχε τη βεβαιότητα της αιωνιότητας και της ζωής, μέσα στη Βασιλεία του Θεού.”

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος το λόγο του, προέτρεψε τους πιστούς “ας γίνουμε μιμητές αυτών των Αγίων και ας γίνει η ζωή μας ένα πέρασμα από το παράθυρο του Κόσμου στη Βασιλεία του Θεού”.

Λίγο πρίν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού π. Αλέξιος Γιαννιός, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, τον νυν αλλά και τον απερχόμενο δήμαρχο, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου που παρευρέθηκαν στην αποψινή πανήγυρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button