ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη Πέθανε γνωστός Δικηγόρος

Απεβίωσε ο νομικός Κύπρος Χρυσοστομίδης: Υπήρξε μέλος της κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός, Κύπρος Χρυσοστομίδης, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.
Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι το 2006 ήταν μέλος της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, από το 2006 ως το 2008 είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και το 2008 διορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης, αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

Το βιογραφικό του Κύπρου Χρυσοστομίδη

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε στον Κάθηκα στις 5 Ιουλίου 1942. Σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ακολούθως, απέκτησε δίπλωμα συγκριτικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου με υποτροφία του πανεπιστημίου αυτού.

Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία της Γερμανικής Κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, όπου και αναγορεύτηκε σε Διδάκτωρ του Δικαίου. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός βοηθός καθηγητής στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Ακόμη, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Επιπλέον, συμμετείχε στην έρευνα της Επιτροπής για εξέταση των κατηγοριών εναντίον της Χούντας των Αθηνών. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1973. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος.  Από το 1981 λειτουργεί το δικό του δικηγορικό γραφείο. Ήταν νυμφευμένος με την Ελένη Πολυβίου και έχει δύο κόρες.

πηγη hellasjournal.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button