ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπόνους δύο μισθοί σε υπαλλήλους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το μπόνους για όσους είναι παραγωγικοί θα φτάνει τους δύο μισθούς – Η ανταμοιβή παραγωγικότητας θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης

Πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν τους προσεχείς μήνες μπόνους παραγωγικότητας συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ καθώς αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος για το πριμ επίτευξης στόχων. Πρόκειται για τα άρθρα 23 – 27 του ν. 4940/2022 -«Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα»- που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το μπόνους για όσους είναι παραγωγικοί θα φτάνει τους δύο μισθούς ενώ το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) θα δει αυξήσεις και αναδρομικά. Η ανταμοιβή παραγωγικότητας θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου ενώ θα υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που δικαιούνται το μπόνους των δύο μισθών είναι:

Οι δικαστικοί υπάλληλοι – Στόχος είναι η επιτάχυνση της έκδοσης των αποφάσεων της δικαιοσύνης.
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα.
Στελέχη του Ταμείου Ανάκαμψης για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και αυστηρούς ελέγχους.
Υπάλληλοι όλων των υπουργείων οι οποίοι όμως υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης στον τομέα τους όπως π.χ. η αναδιάρθρωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ενστόλους σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό. «Είναι μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτείας, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού», είχε σχολιάσει ο κ. Μητσοτάκης.

πηγη kalimera-ellada.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button