ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ντομάτες με αυγά: Η πιο κλασική συνταγή της γιαγιάς Άννας και το μυστικό της

Αγαπημένο και εύκολο φαγητό, μια συνταγή που φτιάχνεται στο πι και φι, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Μια συνταγή που φυσικά έχει το μυστικό της, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι δεν πρέπει να βιαστείτε να ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι.

Πρέπει να περιμένετε οι ντομάτες να πιουν όλα τα υγρά τους και όταν σχεδόν στεγνώσει το τηγάνι τότε να ρίξετε τα αυγά.

Η κλασική συνταγή της γιαγιάς λοιπόν…

Υλικά

  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 5 αυγά
  • σκόρδο τριμμένο
  • Λίγο λάδι
  • Πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές (κομμένες σε μικρά κομματάκια) και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, τριμμένο.

Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες τις οποίες έχετε περάσει από το χοντρό τρίφτη και έχετε αφαιρέσει τη φλούδα. Αφήνετε τη ντομάτα να ψηθεί μέχρι να τραβήξει τελείως όλα τα υγρά.

Οταν έχουν εξαφανιστεί τα υγρά της ντομάτας, προσθέτετε τα αυγά που έχετε χτυπήσει ελαφρώς (όχι όπως όταν τα χτυπάμε για ομελέτα) και έχετε αλατίσει σύμφωνα με την προτίμησή σας.

Ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό. Βγάζετε από τη φωτιά, βάζετε στο πιάτο και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και λίγο έξτρα φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.

Συνοδεύετε με φέτα, και ψωμί με λάδι και ρίγανη!

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button