ΔΙΑΦΟΡΑ

Σπαραγμός για τη 19χρονη Μαρία: «Ο Παράδεισος είναι δικός σου, θα σε αγαπάμε πάντα»

Βόλος: Ο λόγος που πέθανε το νεαρό κορίτσι

Ολόκληρη η τοπική κοινωνία του Βόλου θρηνεί τον άδικο χαμό της Μαρίας Μητράκα. Η νεαρή κοπέλα άφησε τη τελευταία της πνοή μόλις στα 19 της ύστερα από λάθος διάγνωση γιατρού.

Η κοπέλα έπασχε από μια σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου και ο γιατρός την έστειλε σπίτι της λέγοντας της πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Η Μαρία σπούδαζε Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή. Αυτή ήταν η σχολή που είχε περάσει το 2021 με σχεδόν 16000 μόρια. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, το τρίτο στη σειρά κι όπως λένε όσοι την γνώριζαν ήταν ένα απίστευτο παιδί, με μοναδική ωριμότητα και ήθος.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, νεαρή παραπονέθηκε στους γονείς της πριν από 45 ημέρες για πόνο στο στομάχι. Επισκέφθηκε γιατρό, ο οποίος την καθησύχασε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά κάποια συνηθισμένη πάθηση. Όμως, για πολλές ημέρες αργότερα, ο πόνος επέμενε και το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαγνώστηκε ότι έπασχε από επιθετικό καρκίνο.

Στην επανεξέταση που έκανε λίγες ημέρες αργότερα, η κλινική της εικόνα ήταν χειρότερη, καθώς ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και η θεραπεία δεν είχε πολλές ελπίδες.

Δυστυχώς, η 19χρονη κατέληξε πριν λίγες ώρες, νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο του Βόλου, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη και πόνο στους γονείς της και στα αδέρφια της.

Βόλος: Το τελευταίο αντίο στη Μαρία Μητράκα

Συγκλονισμένοι είναι οι καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου, εκεί που φοιτούσε η 19χρονη Μαρία Μητράκα, που έφυγε από τη ζωή.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει «Η διεύθυνση του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαρίας Μητράκα που έφυγε τόσο νωρίς…Τα λόγια φτωχά τούτη την ώρα… Για μας η Μαρία θα παραμείνει ένα φωτεινό, χαμογελαστό αστέρι που είχαμε τη χαρά να έχουμε μαθήτρια στις τάξεις μας…Καλό παράδεισο…»

Ο δάσκαλός της στο σχολείο κ. Φασουλίδης την “αποχαιρετά” συντετριμμένος.

«Γλυκό μου κορίτσι… Μαρία μου αγαπημένη… Έτσι θα σε θυμάμαι πάντοτε…Με το χαμόγελο και την καλή σου την καρδιά….Τρία χρόνια μαζί δημιουργήσαμε μια στενή σχέση δασκάλου και μαθήτριας που δεν θα την ξεχάσω ποτέ! Τι να πρωτοπώ για σένα…

Το ήθος σου, η ευγένειά σου, η καλοσύνη σου, η φιλομάθειά σου, ο αγώνας σου για την επιτυχία σου στις πανελλαδικές εξετάσεις…Αξίζεις πολλά…..Ο Παράδεισος είναι δικός σου…Θα είσαι για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου…. Κλαίω μόνο γιατί δεν μπόρεσα να σε αγκαλιάσω πριν φύγεις για το δικό σου ταξίδι ….Θα σε αγαπάμε πάντα…. Καλή ανάπαυση ψυχή μου…»

Η επιθυμία της οικογένειας

Απαρηγόρητοι είναι οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και όλοι όσοι γνώριζαν τη Μαρία, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 19 ετών. Η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης. Η Μαρία αφήνει πίσω τους γονείς της Αριστείδη και Ελένη, τα αδέλφια της Σταυρούλα, Δημήτρα και Νέστορα, τη γιαγιά της, τη νονά, θείους, ξαδέλφια. Επιθυμία της οικογενείας αντί στεφάνων και λουλουδιών τα χρήματα να δοθούν στο «Σπίτι Γαλήνης της Αγίας Αικατερίνης» και στη «Φλόγα».

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button