ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιο είναι το υγιές σωματικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας – Τι σημαίνει το αποτέλεσμα

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση:

Πόσα κιλά πρέπει να είμαι κανονικά; Ωστόσο, δεν υπάρχει ένα ιδανικό υγιές βάρος για κάθε άτομο, επειδή στον καθένας μας υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτό.

Το υγιές σωματικό βάρος εξαρτάται από την ηλικία, την αναλογία μυών-λίπους, το ύψος, το φύλο και την κατανομή του σωματικού λίπους, ή το σχήμα του σώματος.

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει ορισμένες ασθένειες, όπως παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Από την άλλη, δεν αναπτύσσουν προβλήματα υγείας όλοι όσοι είναι υπέρβαροι.

Σωματικό βάρος: Ένα κριτήριο είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ)

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι το πηλίκο του βάρους ενός ατόμου σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα. Ο ΔΜΣ είναι μια απλή και εύκολη μέθοδος ανάλυσης για το αν κάποιος είναι λιποβαρής, υγιούς σωματικού βάρους, υπέρβαρος, ή παχύσαρκος.

Τι σημαίνει το αποτέλεσμα:

Στον κάθετο άξονα είναι τα κιλά σωματικού βάρους (kg) και στον οριζόντιο άξονα είναι το ύψος (cm). Αν ο ΔΜΣ σας είναι στο:

  • Πράσινο = Υγιές σωματικό βάρος
  • Γαλάζιο = Ελαφρώς λιποβαρής
  • Απαλό μπλε = Μετρίως λιποβαρής
  • Σκούρο μπλε = Σοβαρά λιποβαρής
  • Απαλό μπεζ = Ελαφρώς υπέρβαρος (προ-παχύσαρκος)
  • Σκούρο μπεζ = Υπέρβαρος (παχυσαρκία επιπέδου 1)
  • Πορτοκαλί = Σοβαρά υπέρβαρος (παχυσαρκία επιπέδου 2)
  • Κόκκινο = Παχύσαρκος (παχυσαρκία επιπέδου 3)

 

Iatropedia.gr

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button