ΔΙΑΦΟΡΑ

Σεισμός έγινε στην Χώρα

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν .Σεισμός έγινε στην Χώρα. Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Μεθώνη – Αισθητός σε Μεσσηνία και Λακωνία

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας (2/1) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μεθώνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χιλιόμετρα νότια της Μεθώνης του νομού Μεσσηνίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Μέγεθος: 4.3 R
Επίκεντρο: 50 χλμ Νότια της Μεθώνης Μεσσηνίας
Εστιακό Βάθος: 20 χλμ

Το επίκεντρο εντοπίζεται 57 χλμ Νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου Κρήτης ενώ δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, με τους σεισμολόγους να παρατηρούν πάντως το φαινόμενο.

Προσοχή διαβάστε εδώ

Τι πρέπει να κάνεις σε ώρα ανάγκης ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του σεισμού:

Προστάτευσε τον εαυτό σου. Εάν είσαι μέσα σε κτίριο1.     Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι  και διατήρησε την ψυχραιμία σου. 2. Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του.  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια ,το κεφάλι και τον αυχένα σου.

Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα)ή  έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν. εάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο 1.     Απομακρύνσου από τις προσόψεις των  κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν), και προφυλάξου κατάλληλα.  2. Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα (tsunamis)

Έφυγε από τη ζωή μόλις 24 χρόνων κοπέλα που κατέρρευσε πριν λίγες μέρες

Βόλος: Σε βαρύ πένθος η κοινωνία από την τραγική είδηση του θανάτου της Σωτηρίας

Παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν την Σωτηρία στην ζωή, δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή, το πρωί της Παρασκευής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Βόλου. Η Σωτηρία ήταν μόλις 24 χρονών.

Συγκλονίζει ο θάνατος της 24χρονης που κατέρρευσε το προηγούμενο Σάββατο σε πιτσαρία της παραλίας του Βόλου, όπου είχε πάει με την παρέα της για να γευματίσει. Η νεαρή κοπέλα που κατάγεται από τον Παλαμά Καρδίτσας, «έσβησε» το πρωί της Παρασκευή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου όπου νοσηλευόταν, παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Κατέληξε από εγκεφαλικό οίδημα και πολυοργανική ανεπάρκεια, έξι μέρες μετά το επεισόδιο στην παραλία. Όπως έγινε γνωστό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά της και έφερε βηματοδότη. Έζησε με μεγάλες στερήσεις και καθημερινό κίνδυνο για τη ζωή της.

Γιατροί και νοσηλευτές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή

Βόλος: Το πρόβλημα υγείας της 24χρονης Σωτηρίας

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλων. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Βόλου. Στο μεταξύ, έσπευσε να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Θέμης Παπαδημητρίου. Αμέσως μόλις έφτασε και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έγινε από κοινού προσπάθεια ΚΑΡΠΑ, αλλά η 24χρονη δεν ανταποκρίθηκε.

Τότε, την έβαλαν στο ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο, με τη βοήθεια και του εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που πήγαινε μπροστά με τη μηχανή του για να ανοίγει τον δρόμο στο ΕΚΑΒ. Μέσα στο ασθενοφόρο η διασώστρια δεν σταμάτησε τις μαλάξεις, ενώ φθάνοντας στο Νοσοκομείο παρέλαβαν την ασθενή οι γιατροί. Είχαν περάσει ήδη 10 λεπτά από την ώρα που έχασε τις αισθήσεις της και χρειάστηκαν άλλα 10 στην αίθουσα ανάνηψης, μέχρι η 24χρονη να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Επί 6 ημέρες οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, όμως, η καρδιά της δεν άντεξε και η άτυχη γυναίκα «έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, συγγενείς και φίλους.

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button