ΔΙΑΦΟΡΑ

Τρεις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να αδυνατίσετε

Προσπαθείτε να χάσετε κιλά, αλλά δεν τα καταφέρνετε; Υπάρχουν πολλοί λόγοι μπορεί να σας εμποδίζουν. Ίσως ήδη γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές υγιεινές σε καθημερινή βάση, αλλά είναι επίσης κρίσιμο να περιορίσετε την πρόσληψη ορισμένων ανθυγιεινών τροφίμων και συστατικών.

Εκτός από τις προφανείς επιλογές όπως τηγανητό, γρήγορο φαγητό και αλμυρά και πλούσια σε θερμίδες πατατάκια, υπάρχουν μερικά φλεγμονώδη είδη που μπορεί να κρύβονται στη δική σας κουζίνα.

Εάν θέλετε πραγματικά να παρακολουθήσετε τα κιλά να πέφτουν, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το να κόψετε το λευκό ψωμί, τα αρτοσκευάσματα και το φυτικό λάδι είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Λευκό ψωμί

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το λευκό ψωμί για τα σάντουιτς, το τοστ και πολλά άλλα. Μπορεί ακόμη και να είναι βασικό στοιχείο στη δική σας ντουλάπα και στη διατροφή σας. Δυστυχώς, αυτή είναι μια από τις χειρότερες τροφές για τη γενική υγεία σας και θα μπορούσε να σταματήσει σοβαρά τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Για αυτόν τον λόγο, το να το κόψετε από τη διατροφή σας είναι ένα εξαιρετικό βήμα για να κάνετε στο ταξίδι σας για απώλεια βάρους.

Το λευκό ψωμί και άλλοι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν πολλές αρνητικές παρενέργειες για την υγεία μας και το λίπος στην κοιλιά είναι μόνο ένα από αυτά.

Ουσιαστικά, αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υποστεί μια διαδικασία εξευγενισμού όπου οι φυτικές ίνες και τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά αφαιρούνται και πιθανώς αντικαθίστανται με συνθετικές εκδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση λευκού ψωμιού μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορες αιχμές σακχάρου και φλεγμονές, οι οποίες εμποδίζουν την απώλεια βάρους και βλάπτουν την υγεία.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πιο υγιεινά ψωμιά για να διαλέξετε. Η μετάβαση σε ψωμί ολικής αλέσεως ή ακόμα και σε ψωμί που έχει φυτρώσει θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στην πρόοδό σας στην απώλεια βάρους. Ανακαλύψτε ένα από τα καλύτερα ψωμιά για απώλεια βάρους εδώ

Ζαχαρούχα γλυκά

Ακολουθεί ένας άλλος τύπος επεξεργασμένου υδατάνθρακα που οι ειδικοί υγείας σας προτρέπουν να ρίξετε το όριο αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας Τα ζαχαρούχα γλυκά όπως τα ντόνατς και τα κρουασάν έχουν χαρακτηριστεί ως μερικές από τις χειρότερες τροφές για φλεγμονές και αύξηση βάρους. Είναι ένας συνδυασμός επεξεργασμένων υδατανθράκων και λίπους από λάδι. Αυτά τα δύο μαζί σας παρέχουν ένα σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας, φλεγμονώδες και που προάγει το βάρος.

Όπως το λευκό ψωμί, τα αρτοσκευάσματα είναι πολύ φλεγμονώδη και πιθανόν να οδηγήσουν σε γρήγορη αύξηση της γλυκόζης λόγω όλης αυτής της ζάχαρης. Όταν το σώμα είναι φλεγμονώδες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, γίνεται πιο δύσκολο να χάσεις βάρος, το σώμα θα αρχίσει να κρατά το βάρος πιο εύκολα.

Φυτικά έλαια

Όταν πρόκειται για τα χειρότερα συχνά χρησιμοποιούμενα συστατικά που είναι πιθανό να επιβραδύνουν την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους, τα φυτικά έλαια είναι σίγουρα κάπου στην κορυφή της λίστας. Αυτά τα μαγειρικά έλαια, τα οποία επεξεργάζονται με χημικές ουσίες και είναι γεμάτα με ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, συμβάλλουν βασικά στη φλεγμονή και μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες και αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Επιπλέον, τα φυτικά έλαια δεν προσφέρουν ουσιαστικά καμία θρεπτική αξία. Περιέχουν μόνο ίχνη θρεπτικών συστατικών, πράγμα που σημαίνει ότι το μαγείρεμα με αυτό το λάδι δεν προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα ή τη διατροφή σας σε σύγκριση με άλλα έλαια που είναι υψηλότερα σε ακόρεστα λιπαρά όπως το ελαιόλαδο.

Φυσικά, υπάρχει επίσης το απλό γεγονός ότι αυτό το συστατικό είναι εξαιρετικά πυκνό σε θερμίδες, με μια μόνο κουταλιά της σούπας να περιέχει περίπου 120 θερμίδες. Συνολικά, καλό είναι να ανταλλάξετε τα φυτικά έλαια με ελαιόλαδο.

Η απώλεια βάρους πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Θα χρειαστούν περισσότερα από το να κόψετε μερικές φλεγμονώδεις τροφές εάν θέλετε να φτάσετε το βάρος που θέλετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ωστόσο, εάν επιδίδεστε συχνά σε τροφές όπως το λευκό ψωμί και τα αρτοσκευάσματα και τείνετε να μαγειρεύετε με φυτικά έλαια, η εξάλειψη αυτών των τροφών από τη διατροφή σας σίγουρα θα σας πάει ένα βήμα πιο κοντά.

πηγή: healthweb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button