ΥΓΕΙΑ

6 νεκροί από την γρίπη, 8 σε ΜΕΘ τις τελευταίες δύο ημέρες! !

 

Ένας ακόμη νεκρός – ο 6ος- από τα συμπτώματα της γρίπης, προστέθηκε στην λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σε ΜΕΘ του ΕΣΥ νοσηλεύονται αυτή την στιγμή 8 άτομα.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί 17 άτομα τις τελευταίες εβδομάδες, με τα οκτώ εξ αυτών περιστατικά, να έχουν εισαχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί επισημαίνουν τη δυναμική του κύματος της εφετινής γρίπης, καθώς οι ιατρικές επισκέψεις που καταγράφονται και αφορούν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης έχουν αυξηθεί πολύ. Έντονο προβληματισμό όμως καταθέτουν οι επιστήμονες και για το γεγονός ότι οι πολίτες – και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες-  είναι σε μεγάλο βαθμό ανεμβολίαστοι. Επιπλέον το εμβόλιο- το οποίο παραμένει η πιο ασφαλής ασπίδα- δεν καλύπτει όλα τα στελέχη του ιού, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 6 μεταλλάξεις. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ιός Α(Η3Ν2) κάνει συχνά την εμφάνισή του και συνδέεται με βαριά εικόνα της νόσου.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ινστιτούτου Παστέρ, συστήνουν τον εμβολιασμό ακόμη και τώρα, ενώ σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη και χωρίς να έχει προηγηθεί εργαστηριακά η επιβεβαίωση της γρίπης, συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών.

Πηγή: onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button