ΔΙΑΦΟΡΑ

Είναι επίσημο: Το ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως – Όλα για τα σχολεία

Είναι επίσημο: Το ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως – Όλα για τα σχολεία

Επίσημο είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, με την Νίκη Κεραμέως να ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους ελέω κορωνοϊού, επιβεβαιώνοντας όσα λέγονταν για την εν λόγω ημερομηνία με τη συμφωνία των λοιμωξιολόγων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρθηκαν στο πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα προφύλαξης.

Τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία είναι:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός από νηπιαγωγείο ως Γ’ Δημοτικού, ενώ οι μάσκες δίνονται δωρεάν και σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία

– Ενημέρωση και οδηγίες επικαιροποιημένες από τον ΕΟΔΥ

– Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων

– Ισχυρή σύσταση για ατομική παγούρι ώστε οι μαθητές να μην πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση ή να μην ανταλλάζουν μπουκάλια μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι χτες Δευτέρα, συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας αλλά και άλλων φορέων, ώστε να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να πέσουν στο τραπέζι οι προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button