ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου

Από σήμερα είναι Φτωxότερος ο κόσμος του Πολιτισμού. “Εφυγε¨μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Σπάρτης και τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα, η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και σύζυγος του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνοπούλου .

Με καταγωγή από την Ηλεία η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου ήταν μια γυναίκα δυναμική που προσέφερε τα μέγιστα στο χώρο του Πολιτισμού και όχι μόνο. Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης, Π.Δούκα

Κράτησε ψηλά τη σημαία των ιδανικών του Δημάρχου και ευεργέτη της πόλης μας Γεωργίου Σαϊνόπουλου, δίνοντας με τους συνεργάτες της πνοή στο Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα. Η Σπάρτη έχασε μια πραγματική αρχόντισσα, μια ακούραστη γυναίκα που εργαζόταν συνεχώς για το κοινό καλό! Η παρακαταθήκη τους θα κοσμεί αιώνια τη Σπάρτη. Θα μας λείψει πολύ! Και σε μας και στην πόλη της Σπάρτης ! Καλό Παράδεισο Χρυσαυγή!

Δολοφονία αγιογράφου: Θρήνος στην κηδεία – Τραγική φιγούρα η χαροκαμένη μάνα

Συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Σπύρου Μεταξά που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 90χρονου στην Τήνου, αποχαιρέτησαν τον αγιογράφο ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία. Στην κηδεία του 52χρονου έδωσαν το παρών και μαθητές του, ενώ τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του, η οποία είδε τον γιο της να χάνεται με τόσο άδικο και άγριο τρόπο. Μάλιστα η ηλικιωμένη δέχτηκε ξανά το σκληρό χτύπημα της μοίρας, αφού έχει χάσει στο παρελθόν το δεύτερο γιο της αλλά και τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ τελέστηκε λίγο μετά τη μια, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, με τον ίδιο να αναφέρει στον συγκινητικό του λόγο:

«Σήμερα μετά από έναν τραγικό και αδόκητο θάνατο που μάλιστα διεδραματίσθη μόλις είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία, γύρω από τον νεκρό, εκτυλίσσεται μια αρχαία τραγωδία, κεντρικό πρόσωπο της οποίας είναι η μητέρα… Δεν ξέρω ποια είναι η λύσις των σημερινών παθημάτων. Όμως πρέπει να διατηρείται η πίστη στον Χριστό, η υπομονή και η πίστη στην Ανάσταση που θα εορτάσουμε σε μερικές ημέρες».

Μάλιστα, μια σπαρακτική στιγμή ήταν όταν η μητέρα του θύματος κυρία Ιωάννα Μεταξά, σηκώθηκε, πλησίασε τον Σεβασμιότατο κ. Δωρόθεο Β’, με σταυρωμένα τα χέρια, με ευλάβεια και αφού άκουσε τον λόγο του, σήκωσε το κεφάλι και με τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια της του είπε «Να εύχεστε και να παρακαλείτε τον Θεό να μου δίνει δύναμη και υπομονή…».

Πηγή: flynews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button