ΔΙΑΦΟΡΑ

«Δακρύζει» η Τζωρτζίνα από ψηλά: Ο ιατροδικαστής αθώωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου με 10 λέξεις – «Έτσι πέθανε…»

«Η Τζωρτζίνα πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα, όχι από κεταμίνη», ισχυρίστηκε σήμερα, εξεταζόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης.

Τον ισχυρισμό ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη οφείλεται σε «οξύ πνευμονικό οίδημα συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων» και όχι σε δηλητηρίασή από κεταμίνη, επανέλαβε εκ νέου σήμερα, εξεταζόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης.

Πρόκειται για μάρτυρα, ο οποίος έχει προταθεί να καταθέσει στο δικαστήριο από την πλευρά της κατηγορούμενης μητέρας του παιδιού. Σήμερα, μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου απουσίαζε από το ακροατήριο επικαλούμενη λόγους υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Κραββαρίτης απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης έκανε λόγο για «ύπαρξη καλπάζουσας λοίμωξης» που οδήγησε στον θάνατο τη Τζωρτζίνα σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν εντόπισε ευρήματα, ικανά να τον οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι το κοριτσάκι πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

«Δυστυχώς δεν έχουμε νεκροτομικά ευρήματα που να τεκμηριώνουν πλήρως τη θεωρία ή όχι, εγώ πάντως θάνατο από κεταμίνη κατά τη νεκροψία δεν έχω δει» είπε ο κ. Κραββαρίτης, ο οποίος δέχθηκε μάλιστα και συμπληρωματικές ερωτήσεις από μέλη της έδρας αλλά και από συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Οκτώ άτομα, γιατροί νοσηλευτές , κατέθεσαν ότι δεν δόθηκε κεταμίνη στο παιδί. Λέτε ψέματα;

Μάρτυρας: Δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία… Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς … Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου.

Πρόεδρος: Το παιδί δεν ήταν μονίμως σε οξυγόνο. Επανέρχεται και όταν παθαίνει ξανά κρίση του ξαναβάζουν οξυγόνο. Την βοηθάει το οξυγόνο και το βγάζουν. Ένας πνεύμονας που είναι στα κακά του τα χάλια όπως καταθέσατε πως γίνεται να λειτουργεί ξανά και να επανέρχεται η αναπνοή;

Μάρτυρας: Το παιδί έπαιρνε μια σταθερή αγωγή. Το ότι υπάρχει μια στιγμιαία βελτίωση σε μια λοίμωξη του αναπνευστικού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λοιμογόνος παράγοντας. Σε νοσοκομείο ήταν το παιδί και το φρόντιζαν δεν σημαίνει ότι το αίτιο καταρρίφθηκε.

Πρόεδρος: Με κορεσμό ακόμη και 99% που είχε το παιδί στις 10 και στις 11 Απριλίου του 2021 επιμένετε ότι τα 27.100 λευκά είναι εικόνα σηψαιμίας;

Μάρτυρας: Αυτό δείχνει ότι οι πνεύμονες λειτουργούν δεν σημαίνει όμως ότι δεν υποβόσκει λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ακολούθησε η εξέταση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία επίσης προτάθηκε να καταθέσει στη δίκη από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της η μάρτυρας αμφισβήτησε εκ νέου ότι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας είναι η χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης. Ακόμη, η κ. Δημακοπούλου και σήμερα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη να οφείλονται σε πιθανή κληρονομική νόσο. Η εξέταση της συγκεκριμένης μάρτυρα θα συνεχιστεί.

πηγη enimerotiko.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button