ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΟΦ: Απόφαση άμεσης ανάκλησης φαρμάκου για την υπέρταση

Η απόφαση ανάκλησης του ΕΟΦ ελήφθη έπειτα από ενημέρωση της ίδιας της παρασκευάστριας εταιρείας που εντόπισε το πρόβλημα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε σήμερα την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα γνωστό φάρμακο για την καρδιά, διότι σε κάποιες παρτίδες «ανιχνεύθηκαν επίπεδα της ουσίας Ν-νιτροζο-μετοπρολόλης άνω του αποδεκτού ορίου της ημερήσιας πρόσληψης των 1500 ng/ημέρα».

Πρόκειται για τα φάρμακα:

IMPLICOR F.C.TAB (50+5) MG/TAB και

IMPLICOR F.C.TAB (50+7.5) MG/TAB

Η απόφαση του ΕΟΦ ήρθε κατόπιν ενημέρωσης από την ίδια την παρασκευάστρια εταιρεία, SERVIER Hellas.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το IMPLICOR

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση των παρτίδων του Πίνακα Ι των φαρμακευτικών προϊόντων IMPLICOR F.C.TAB (50+5) MG/TAB & IMPLICOR F.C.TAB (50+7.5) MG/TAB, κατόπιν ενημέρωσης από την εταιρεία SERVIER Hellas ότι σε ορισμένες παρτίδες των ανωτέρω, τα οποία περιέχουν ως δραστικές ουσίες το σταθερό συνδυασμό Metoprolol/Ivabradine, ανιχνεύθηκαν επίπεδα της ουσίας Ν-νιτροζο-μετοπρολόλης άνω του αποδεκτού ορίου της ημερήσιας πρόσληψης των 1500 ng/ημέρα, της εταιρείας Servier.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας SERVIER Hellas, η οποία, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Πηγη healthstat.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button