ΔΙΑΦΟΡΑ

Μην το σκέφτεστε καν να περπατήσετε πάνω σ’ αυτά τα χαλιά! Πλησιάστε και θα καταλάβετε γιατί !!!

 

Αυτό το τρίο των Ολλανδών σχεδιαστών αποκαλούν τους εαυτούς τους We Make Carpets (Φτιάχνουμε Χαλιά), οπότε δεν χρειάζεστε πολλές διευκρινήσεις.
Εκείνο που χρειάζεται όμως διευκρίνηση είναι το είδος των χαλιών που φτιάχνουν, γιατί σίγουρα δεν πρόκειται για ένα είδος που θα βάζαμε εύκολα στο σπίτι μας και ακόμα πιο δύσκολα θα περπατούσαμε πάνω τους. Θα δείτε παρακάτω γιατί…

Συλλογή χαλιών

Η ομάδα αποτελείται από τους Marcia Nolte, Stijn van der Vleuten και Bob Waardenburg και το κόνσεπτ τους βασίζεται στις παραδοσιακές μορφές χαλιών από καθημερινά και απρόσμενα υλικά. Πλαστικά μαχαιροπίρουνα, ομπρελίτσες από κοκτέηλ, σπίρτα, πινέζες και ζυμαρικά στήνουν ένα μοναδικό σκηνικό που πείθει άνετα για χειροποίητο χαλί.

Παντού χαλιά!

Χαλί για σκάλες…από συνδετήρες…

Ένα χαλί από σοκολάτα. Αν βρείτε κρόσσι να λείπει, οι λόγοι είναι προφανείς…

Τα χαλιά είναι απόλυτα συμμετρικά και οι μορφές που εκτυλίσσονται σε αυτά είναι δουλεμένες στο χέρι από το κέντρο προς τα έξω. Κάθε μοτίβο είναι εμπνευσμένο από την παράδοση και τη γεωμετρία. Κάποια χαλιά έχουν το μέγεθος μιας μινιατούρας και κάποια άλλα καλύπτουν δωμάτια ολόκληρα, ενώ πάλι κάποια βάζουν σε πειρασμό τους επισκέπτες, όπως εκείνο το χαλί από σοκολάτα που μόλις είδατε.
Το παρακάτω χαλί από μπουκάλια ήταν παραγγελία και πρέπει κάποιο μυστικό να κρύβεται πίσω από το γεγονός, αλλά οι δημιουργοί του δεν μας το αποκαλύπτουν.

Χαλί από πινέζες.

Χαλάκι από confetti.

Πόσο μικρά είναι ορισμένα!

Ένα χαλί από πλαστικά άσπρα αντικείμενα, όλα μιας χρήσης…

Χαλί ζυμαρικών

Ακόμα περισσότερα! Και πόσο χρώμα!

Από πλαστικά πιρούνια.

Για να κάνουμε ένα ζουμ…

Οι δημιουργοί των χαλιών πρόκειται να παρουσιάσουν τα έργα τους σε μια έκθεση στο Eindhoven. Μετράνε ήδη 5 χρόνια εμμονής κι έχουν σίγουρα μεγάλη ποικιλία χαλιών! Όπως λένε και οι ίδιοι, δεν ήταν τόσο το ίδιο το χαλί το θέμα τους όσο τα αντικείμενα που το συνθέτουν κάθε φορά, παίρνοντας νέα μορφή σε κάθε δημιουργία και μια χρήση που σίγουρα δεν θα περίμενε κανείς από αυτά…

ΠΗΓΗ : http://periergaa.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button