ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νηστίσιμα κεφτεδάκια καρότου για μικρά και μεγάλα παιδιά

Αυτά τα κεφτεδάκια καρότου είναι πεντανόστιμα και επίσης νηστίσιμα και vegan. Τα κατάλληλα κεφτεδάκια με καρότο για μικρούς και μεγάλους.

Γενικά μου αρέσει να ψάχνω vegan και νηστίσιμες συνταγές και να τις μοιράζομαι με φίλους και γνωστούς, αφού τις έχω δοκιμάσει πρώτα. Όποια συνταγή μου αρέσει, τη φτιάχνω αμέσως και αν μου πετύχει, τη μοιράζομαι και μαζί σας.

Έτσι είναι και αυτή η νηστίσιμη συνταγή. Τα συγκεκριμένα κεφτεδάκια καρότου έγιναν από τα πιο αγαπημένα μου και τα φτιάχνω με τη πρώτη ευκαιρία. Είναι ένα πιάτο που αγαπάνε ιδιαίτερα τα παιδιά και οι μαμάδες διευκολύνονται μιας και έχει πολλά λαχανικά που μπορείς να ”κρύψεις”. Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα νηστίσιμα κεφτεδάκια με καρότο.

Υλικά για περίπου 10 καροτοκεφτεδάκια:

  • 3 καρότα
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο αλεύρι για να τα ανοίξουμε μετά
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή λαδόκολλα για να τα βάλεις στον φούρνο

Διαδικασία και εκτέλεση για τα κεφτεδάκια καρότου

Για να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτά τα πανεύκολα κεφτεδάκια. Είναι τόσο εύκολα που μπορούν να βοηθήσουν μικροί και μεγάλοι και να λατρέψουν τη διαδικασία.

Ξεκινάμε καθαρίζοντας καλά τα καρότα μας και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις είναι έτοιμη, τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τα λιωμένα καρότα μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι.

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό που έχουμε επιλέξει και τον προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Ρίχνουμε και τη σκόνη σκόρδου ή τις σκελίδες που έχουμε τρίψει, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια πλάθουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας για περίπου 2-3 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του δοχείου. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία επιφάνεια για να μην κολλάει η ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κύλινδρο, σαν να έχει σχήμα λουκάνικου. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομματάκια ίσης ποσότητας και τα πλάθουμε σε μπαλάκια το καθένα ξεχωριστά. Τα πατικώνουμε λίγο για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.

Βάζουμε 2-3 κουταλιές ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια μας για 5-6 λεπτά από τη καθεμία πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αντί για να τα τηγανίσεις, μπορείς να τα ψήσεις στον φούρνο σε λαδόκολλα για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τα νηστίσιμα εύκολα κεφτεδάκια καρότου είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

Extra tips:

  • Μπορείς να συνοδεύεις τα κεφτεδάκια με μία δροσερή σαλάτα (δες εδώ σαλάτες για να διαλέξεις) ή με μία σπιτική σος γιαουρτιού.
  • Αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερα κομμάτια, τότε διπλασίασε τη ποσότητα των υλικών μας.
  • Αντί να βράσεις τα καρότα, μπορείς να τα τρίψεις στον τρίφτη και με αυτόν τον τρόπο, θα φαίνονται περισσότερο μέσα στη ζύμη.
  • Πρόσθεσε κι άλλα μπαχαρικά ανάλογα με τα γούστα σου. Μία καλή προσθήκη είναι πάπρικα ή κάρρυ.
  • Αυτά τα κεφτεδάκια καρότου θα τα λατρέψεις και θα τα φτιάχνεις συνέχεια σε όλες τις περιστάσεις.
  • Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να φτιάξεις ότι κεφτεδάκια θέλεις χρησιμοποιώντας τα λαχανικά που σου αρέσουν. Για παράδειγμα κολοκύθα, κολοκυθάκια, ντομάτα αλλά και μελιτζάνα.
  • Μία νόστιμη προσθήκη είναι τριμμένο τυρί φέτα. Ωστόσο, αν θες να παραμείνουν νηστίσιμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτικό τυρί.

πηγη eisaimonadiki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button