ΔΙΑΦΟΡΑ

«Έφυγε» από τη ζωή η Όλγα Τριαρίδου

Η δικηγόρος Όλγα Τριαρίδου έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Έχοντας χάσει πριν από μερικά χρόνια τον σύζυγό της πρώην Υπουργό, Κωνσταντίνο Τριαρίδη και τον αγωνιστή γιατρό γιο της Θανάση, η Όλγα Τριαρίδου έδινε τον τελευταίο καιρό τη δική της «μάχη».

Η Όλγα Τριαρίδου εργάσθηκε ως δικηγόρος και αγωνίσθηκε για τα κοινωνικά δικαιώματα και για τα δικαιώματα των γυναικών. Νικημένη» από τον καρκίνο, η σπουδαία δικηγόρος και αγωνίστρια Όλγα Τριαρίδου, «έφυγε» χθες το βράδυ από τη ζωή.

Έχοντας χάσει πριν από μερικά χρόνια τον σύζυγό της πρώην Υπουργό Κωνσταντίνο Τριαρίδη και τον αγωνιστή γιατρό γιο της Θανάση, η Όλγα Τριαρίδου έδινε τη δική της «μάχη», με αξιοπρέπεια, υπομονή και αισιοδοξία, τα χαρακτηριστικά δηλαδή που «απεικόνιζαν» και την προσωπικότητά της. Η Όλγα Τριαρίδου εργάσθηκε ως δικηγόρος και αγωνίσθηκε για τα κοινωνικά δικαιώματα και για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το Infonews24 εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους της. Μια από τις σπουδαιότερες. κυρίες της πόλης δεν είναι πια μαζί μας. Η δικηγόρος Όλγα Τριαρίδη, σύζυγος του Ντίνου Τριαρίδη έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Είχε προηγηθεί η απώλεια του αγαπημένου της συζύγου και του γιου της του περίφημου γιατρού Θανάση Τριαρίδη από τον ίδιο λόγο πριν χρόνια.  Η Όλγα Τριαρίδη εργάστηκε ως δικηγόρος και πάλεψε για δεκαετίες για τα κοινωνικά δικαιώματα, την ειρήνη και τα δικαιώματα των γυναικών. Η Όλγα Φρεσκάρη, κόρη του αξιωματικού της χωροφυλακής Στέφανου Φρεσκάρη, στο σπίτι του οποίου είχαν βρει καταφύγιο την περίοδο της χούντας αρκετοί αγωνιστές.

Εξορίστηκε στη διάρκεια της δικτατορίας μαζί με το σύζυγο και την οικογένεια της στη Μακρακώμη και το Φουρνά, μετά από συλλήψεις και βασανισμούς.  Το 1983 πρωτοστάστησε στη διοργάνωση της συναυλίας στο Παλέ Ντε Σπορ για την παρουσίαση του δίσκου του Διονύση Σαββόπουλου Τραπεζάκια Έξω, την οποία και προλόγισε.   Στενή φίλη σπουδαίων προσωπικοτήτων της χώρας έζησε σεμνά και διακριτικά πλάι στον Ντίνο μαχόμενη για τις ιδέες της και τα πιστεύω όλη της τη ζωή.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.  πηγη infonews24.gr

Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αϊδίνη

Ο Γιώργος Αϊδίνης, διαπρεπής δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) έως το 2010, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους του και όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του. Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο.

Υπήρξε εξαιρετικός επιστήμων και ευγενής συνομιλητής, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σχέση συναντίληψης και δημοκρατικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΣΗΕΑ και την ΕΙΗΕΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών), στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ:

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του Γεώργιου Αϊδίνη. Τον Γεώργιο Αϊδίνη χαρακτήριζε το ήθος, ο επαγγελματισμός και η εργατικότητα. Ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΙΗΕΑ για πολλά χρόνια, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όλα τα μέλη της Ένωσης και συνολικά στον Κλάδο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και τους οικείους του.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button